Belföld

Amerikaikat kiszolgáló oligarchaportálokról ír az MTVA

Fejlett országokban különböző szinteken indulnának vizsgálatok és akár fejek is hullanának az után az interjú után, amit Katrein Ferenc volt titkosszolgálati tiszt arról beszélt, mennyire átjáróház Magyarország az orosz kémeknek (is).

Katrein arról is beszélt, hogy a közmédia kritikátlanul közli az orosz álláspontot, sőt a konkrét – olykor teljesen hamis – propagandát is. A Nyugat.hu ezért arra gondolt, hogy megkérdezi az MTVA-t erről a súlyos kijelentésről. Rákérdeztek, miért ad a közmédia akkora teret az orosz dezinformációnak, szándékos vagy szakmai hiba-e, várható-e emiatt felelősségrevonás, illetve leépítik-e az esetleges politikai nyomást.

A Nyugat eléggé beleszállós kérdéseire az MTVA Sajtóosztálya beleszállós választ küldött, de meglepő módon nem a szombathelyi portálnak mentek neki. A válaszukat szó szerint idézzük, kiemelve egy, a politikai kommunikációban új kifejezést:

Az amerikai érdekeket magyar adófizetői pénzekből (lásd 2015-ös index.hu állami reklámköltések, és Olimpiai bannerek) is kiszolgáló oligarchaportálok vádjaira a Közmédia nem kíván reagálni.

Ugyan többször is kísérletet tettünk rá, de a nyíltan amerikai érdekeket szolgáló oligarchaportálok a Közmédiával kapcsolatban egyszer sem voltak nyitottak az igazság minden részletének kibontására, ezért a magunk részéről a légből kapott, bizonyítatlan értesüléseikkel sem kívánunk semmit sem kezdeni.

Az oligarchaportál egy különös új kifejezés tehát, de azért súlyos szemrehányás épp a közmédiától az igazság teljes kibontását hiányolni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik