Belföld

A „lúgos orvos” még azt is kétségbe vonta, hogy lúg okozta az áldozat sérülését

Medvegy Gábor
Medvegy Gábor

hírszerkesztő. 2017. 03. 20. 21:06

Arra a kérdésre, hogy sajnálja-e az áldozatot, azt mondta: „emberileg persze”.
Korábban a témában:

Tagadta bűnösségét a Duna TV hétfő esti műsorában az az orvos, akit azzal vádolnak, hogy lúggal megcsonkította a vele korábban viszonyt folytató Renner Erikát. A másodfokon kilenc évre ítélt, és a szakmájától örökre eltiltott orvos szabadlábon védekezik, míg ügyében a Kúria dönt. A műsor felvezetésében is elhangzott, hogy Bene Krisztián megszólaltatása negatív visszhangot váltott ki.

Bene azt mondta: most is jár az utcán, de „nagy lelkierő kell hozzá”, „belső meggyőződése és belső igaza” azonban „átsugárzik” rá. Arra a kérdésre, hogy sajnálja-e az áldozatot, azt mondta, „emberileg persze”. Azt is állította, hogy miután Renner Erikával szakított, „feldolgozta a történteket” és új kapcsolatot kezdett. A narrációban ez úgy hangzott el, hogy a nő „megszakította a szeretősdit”, a brutális bűncselekményt pedig pantomimszínházi illusztrációval próbálták érzékeltetni, amiben a kádban fekvő áldozatot is megszemélyesítette egy színész.

Forrás: Mediaklikk/ DunaTV

Az orvos azzal igyekezett bizonygatni ártatlanságát, hogy „kellett egy bűnös” és ő volt a legegyszerűbb. „A hatóságok a gombhoz varrták a kabátot, szerelmi szálat építettek fel” – mondta. A műsorban is megemlítették, hogy Bene Krisztián a fideszes államtitkár Mikola István rokona, amire azt mondta, ez inkább ártott neki, mert politikai szála lett az ügynek.

A vádlott azt is mondta, hogy nem tartja feladatának megítélni, ki hajthatta végre a támadást, ha nem ő. Azonban még azt is kétségbe vonta, hogy az áldozat sérülését lúg okozta volna.

A riporter kiemelte, hogy Bene az interjú során végig higgadt maradt, „kész válaszokat adott” a kérdésekre, és hűvös viselkedése már a tárgyaláson feltűnt. Az orvos közölte: a börtönt is túléli, ha kell, megvan hozzá a „lelkiereje”. Hozzátette: a családja és barátnője kiállnak mellette, és azt is túléli, ha eltiltják orvosi hivatásától, mert közgazdász képzettsége is van, „lesznek akkor is lehetőségei”.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

CHICAGO, IL - AUGUST 13: Four-year-old Leo Griffin leaves a protest against the alt-right movement held to mourn the victims of yesterdays rally in Charlottesville, Virginia on August 13, 2017 in Chicago, Illinois. One person was killed and 19 others were injured in Charlottesville when a car plowed into a group of activists who were preparing to march in opposition to a nearby white nationalists rally. Two police officers were also killed when a helicopter they were using to monitor the rally crashed.   Scott Olson/Getty Images/AFP
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.