Belföld

A stadionmágus ZÁÉV 12 milliárdért húzza fel a Matolcsy-alapítványok cégének egyetemét

A zalaegerszegi ZÁÉV Építőipari Zrt. adta a legjobb ajánlatot a Pallas Athéné Egyetem Kecskeméten felépülő új campusának oktatási épületére kiírt első közbeszerzési eljáráson - tájékoztatta az építkezést koordináló Kecskeméti Duális Oktatási Zrt. pénteken az MTI-t.

A közlemény szerint az ajánlatokat az oktatási épület kivitelezésére, valamint a hozzá kapcsolódó infrastrukturális beruházások megvalósítására várták. A közbeszerzési eljárás része volt a teljes campus-komplexum kiviteli tervdokumentációjának elkészítése is.

A megadott határidőre három pályázó nyújtotta be ajánlatát, közülük a legjobb ár-érték aránnyal a zalaegerszegi ZÁÉV Építőipari Zrt. bírt. Az ütemezés szerint az oktatási épületet várhatóan 2018 augusztusában adják át, így az egyetemi oktatás ősszel már az új épületben indulhat meg. A kivitelezés becsült értéke 11,9 milliárd forint. Kecskemét “Nyugati-kapu” fejlesztési övezetében 5,5 hektáros területen, több mint 30 ezer négyzetméteren öt épület: oktatási, igazgatási-adminisztrációs, könyvtár, kollégium és kulturális központ épül fel. Az építkezés koordinálását a Pallas Athéné Alapítványok által létrehozott Kecskeméti Duális Oktatás Zrt. látja el – olvasható a közleményben.

A Peresztegi Imre érdekeltségébe tartozó ZÁÉV nyerte el a Gül baba türbéjének felújítására kiírt közbeszerzést 2 milliárd forintért, az Átlátszó cikke szerint ők építik meg 3 milliárd forintért a lovardát az Orczy-parkba a Nemzeti Közszolgálati Egyetem fejlesztése keretében. De nekik – közösen a West Hungária Bauval – esett le az MTK stadion megépítése 6,3 milliárd forintért, rájuk és a Swietelsky Magyarország Kft.-re  bízták a szombathelyi Haladás-sportkomplexum kivitelezését nettó 13,1 milliárd forintért, ők végzi a ZTE zalaegerszegi stadionjának a befejezési munkálatait nettó 1,148 milliárd forintért a Pharos ’95 Kft.-vel és ők bontja az egykori Népstadiont nettó 3,988 milliárd forintért a Föld-Trans 2001 Kft.-vel együtt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik