Budapest, 2016. augusztus 30.
Budaházy György az ellene és tizenhat társa ellen terrorcselekmény bûntette miatt indult per tárgyalásán a Fõvárosi Törvényszék tárgyalótermében 2016. augusztus 30-án. A bíróság elsõfokú ítéletében tizenhárom év fegyházbüntetésre ítélte a terrorcselekménnyel, testi sértéssel, kényszerítéssel vádolt Budaházy Györgyöt.
MTI Fotó: Mohai Balázs
Belföld

Házi őrizetbe kerültek Budaházyék

Medvegy Gábor
Medvegy Gábor

hírszerkesztő. 2017. 02. 14. 15:49

Nyomkövetőt kell viselnie a terrorcselekménnyel vádolt Budaházy Györgynek és társainak.
Korábban a témában:

Megszüntették Budaházy György és két társa előzetes letartóztatását, mindhárman házi őrizetbe kerültek – erősítette meg a hírt kedden a Kúria.

A Fővárosi Törvényszék még tavaly augusztusban, többek közt terrorcselekmény miatt 13 év szabadságvesztésre ítélte Budaházyt első fokon. S. J. másodrendű vádlott 12 évet, Sz. F. negyedrendű vádlott 10 évet kapott. A fellebbezések után a Fővárosi Ítélőtáblára került az ügy, amely elrendelte mindhárom vádlott előzetes letartóztatását.

Budaházyék ezután a Kúriához fordultak, amely az előzetes letartóztatást megszüntette, és házi őrizetet rendelt el a mozgásukat nyomon követő technikai eszköz alkalmazásával. A legfelsőbb bírói szerv azt is közölte, hogy ha a vádlottak megszegik a házi őrizet szabályait, illetve az eljárási cselekményeken idézés ellenére nem jelennek meg, és nem igazolják távolmaradásukat, akkor őrizetbe vehetik őket és elrendelhetik előzetes letartóztatásukat. (MTI)

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.