Belföld

Engedélyre várnak a mentők új járművei

A Blikk úgy tudja, problémák merültek fel az autókkal kapcsolatban, a mentőszolgálat szerint csak a hivatalos papírok beszerzése miatt húzódik a forgalomba állítás.

Egy garázsban porosodnak az új mentőtiszti autók, a Blikk úgy tudja, olyan sok kifogás merült fel velük szemben, hogy az Országos Mentőszolgálat nem hajlandó átvenni a járműveket. A lap információi szerint problémák merültek fel az érintésvédelmi vizsgálat során, a sziréna sem elég hangos, és van az autókban egy rosszul rögzített tálca is, ami megsebesítheti a benne ülőket.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője ugyanakkor azt mondta: már a napokban szolgálatba állhatnak a Skodák, a szükséges műszaki tanúsítványok beszerzése folyamatban van, az Országos Mentőszolgálat Alapítvány vezetője pedig azt állította: semmi gond nincs, csak hosszú idő, amíg minden hivatalos papírt beszereznek.

A Blikk azt írja: az új járművekkel a rohamkocsikat tehermentesíthetik. Ezek a járművek nem viszik el a betegeket, hanem kiszállnak a helyszínre egy rohamkocsi felszereltségével, majd az ellátást követően egy másik jármű folytatja a mentést.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik