Belföld

Tükörjég veszélye miatt a fél országra kiadták a legmagasabb riasztást

Az Országos Meteorológiai Szolgálat vészjelzésében arról ír, szerda éjfélig az Északi-középhegység térségében a legtöbb helyen 5-15 cm hó valószínű, de főként Nógrád megyében, illetve Pest megye északi részein hullhat a nagyobb mennyiség.

Az ország döntő részén jelentős mennyiségű ónos eső várható a kedd délutáni, esti óráktól.

Fotó: met.hu
Fotó: met.hu

Szerda reggelig a Pécs-Budapest sáv körüli megyékben akár 10-15 mm-nyi, néhol 15 mm feletti csapadék is lehullhat ónos eső formájában.

Szerda napközben az ónos eső a Győr-Debrecen vonaltól északra lévő területre kezd visszaszorulni, ettől délre inkább eső valószínű.

Szerda éjfélig nagy mennyiségű ónos (5-10 mm) csapadékra van esély kiemelten az Alföld északi részén és az Északi-középhegység előterében. Estétől jelentős ónos eső hullhat az Északi-középhegységben is.

Eddig történt

A fővárosban percenként kapják a segélyhívásokat a mentők, ráadásul nem elég, hogy piros figyelmeztetés van érvényben az ónos eső miatt, fél 5 előtt nem sokkal az eső havazásba váltott át Budapest egyes részein.

Az M6-os autópályát baleset miatt lezárták, a fővárosi közterület-felügyelő pedig holnapi hajnali kezdéssel hómunkásokat vesz fel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik