Belföld

TEK: Putyin ellen lehet tüntetni, de…

A védett személyek biztonsága miatt számos rendőri intézkedést vezetnek be.

Szerdán és csütörtökön a kiemelten védett Szergej Viktorovics Lavrov orosz külügyminiszter, illetve Vlagyimir Vlagyimirovics Putyin orosz elnök személyvédelmi feladatait a Terrorelhárítási Központ (TEK) látja el. Erre Pintér Sándor belügyminiszter jelölte ki a szervezetet.

A TEK tudatta, hogy a biztosításhoz szükséges személy- és létesítményvédelmi intézkedéseket már életbe léptette, és azokat a látogatás végéig fenntartja.

Az intézkedés nem jelenti egyetlen demonstráció megtiltását sem, de lehetőséget biztosít a védett személyek biztonságának garantálása és a közlekedési útvonalak biztosítása érdekében számos rendőri intézkedés bevezetésére.

Az idézet azért fontos, mert ha a rendőrök úgy döntenek, az ellene tüntetők az orosz elnök közelébe sem jutnak, noha az Együtt az Alkotmány utcában füttykoncertre készül, területfoglalási engedélyt is kapott. A TEK felhívta a közlekedők figyelmét, hogy a kiemelten védett személyek budapesti látogatása idején a küldöttség mozgásával párhuzamosan több útvonalon lesz időszakos terelés, lezárás és forgalomkorlátozás. Azokat a külföldi delegáció biztonságos mozgásához feltétlenül szükséges ideig tartják fenn.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik