Belföld

43 ütés- és rúgásnyomot találtak a rabon, akit börtönőrök verhettek agyon a Kozma utcai börtönben

Korábban megírtuk, hogy meghalt egy rab a Kozma utcai börtönben, és az üggyel kapcsolatban három őr került előzetesbe.

Friss hírek szerint bakanccsal tiporták az áldozat arcát, összesen 43 ütés és rúgás nyomát találták meg a rab holttestén, akit a gyanú szerint három börtönőr vert halálra még novemberben egy fővárosi börtönben.

Az áldozat fia hétfőn délután mutatta meg a Kékfénynek az apja sérüléseiről készült boncolási jegyzőkönyvet. A családot képviselő ügyvéd szerint, ha egy civil öl hasonlóképpen, akkor biztos, hogy különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt ítélik el.

A gyanú szerint az eset a Kozma utcai börtönben történt november 12-én. Az ügyészség kezdetben csak hivatalos eljárásban elkövetett bántalmazás, hétfőn viszont már halált okozó testi sértés miatt nyomozott. Két hete elfogtak három egyenruhást, most már ők is rabok, előzetesben ülnek.

Idősebb Csiki Sándor 44 évet élt, lopások, rablások miatt összesen 20 évet ült le. Legutóbb 9 évet kapott fegyveres rablásért, jövőre szabadult volna.

A Kékfény úgy tudja, a börtönben igazi csibésznek tartották. Okosan üzletelgetett, amivel csak tudott. A férfi nem ijedt meg a saját árnyékától, ahogy mondják, “bárkinek felállt”. Az őröknek is gyakran beszólt.

 

Egy matrac miatt halt meg,

 

mondta a Csíki család ügyvédje.

A fogdán ugyanis csak éjszakára maradhat a raboknál szivacs az ágyon. Csakhogy az áldozatnak papírja volt arról, hogy napközben is azon feküdhet, mert beteg. Ehhez képest reggel 7 óra 25 perckor a három felügyelő el akarta tőle venni a matracát, de ő nem hagyta, összeszólalkoztak.

A fogda folyosója is be van kamerázva, az ügyészségi dokumentum szerint a felvételen az látszik, hogy Csiki Sándor a nyitott zárkaajtón kidobja a szivacsot. A három gyanúsított belép a cellába, ott nagyjából 2 percig vannak bent, majd egyikük a földön, a folyosóra húzza a megbilincselt áldozatot.

Felállítják, majd az egészségügyi körletre kísérik. A kamera nem rögzített bántalmazást. Az ügyészségi adatgyűjtés szerint a fogoly folyamatosan szidta az őröket, a rendelőben is ellenállt, rúgkapált, egy idő után rosszul lett. Csiki Sándor végül a börtön orvosi szobájában halt meg 8 óra 21 perckor.

Az első orvos leírta, hogy nem észlel a halállal összefüggő sérülést a holttesten, csak a kezén látott bilincssebeket. Szerinte szívelégtelenségben halt meg a férfi, annak ellenére, hogy a boncolás 43 ütés-, rúgás-, taposásnyomot derített fel.

Csiki Sándor fia azt mondja, apjától kapott egy levelet, amiben azt írta:

meg akarnak ölni, vagy olyanra kényszerítenek, hogy megölessem magam.

Az áldozat fia szerint kivégzés történt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik