Belföld

Még mindig hideg van a váci mentőállomás mosdójában

A mentőszolgálat szóvivője szerint csak egy éjszaka nem volt fűtés az egész épületben.

Még mindig nincs fűtés a váci mentőállomás vizes helyiségeiben – a mosdóban és zuhanyzóban –, miután január elején elromlott a kazán. Az egyik ott dolgozó a múlt héten írt arról a Facebookon, hogy két hete nincs fűtés a mentőállomáson, az éjjel szolgálatban lévők mínusz 12 fokra ébredtek.

Miután az ügy nagy visszhangot kapott, az Országos Mentőszolgálat gyors megoldást ígért, elektromos melegítőt, hősugárzót küldtek, de a vizes helyiségekbe nem jutott belőlük.

Az Országos Mentőszolgálat kommunikációs igazgatója az Indexnek azt mondta, hogy a mentőállomáson a működés alapfeltételei biztosítottak, a kazán meghibásodása miatt egyetlen éjszakára maradt fűtés nélkül az épület. Január 13-án hozzáláttak az új kazán telepítéséhez, de addigra az elromlott kazán is képes volt meleg vizet és minimális fűtést biztosítani.

Győrfi Pál szerint az ügyet kiemelten kezelik, az új kazán és a hozzá tartozó szerelvények telepítése még a héten befejeződik, az adminisztrációs teendők elintézése után pedig szabályosan beüzemelhetik a kazánt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik