Belföld

Konzultációval tesz rendet a szabálysértők közt Kocsis Máté

A VIII. kerületben rend van és annak is kell maradnia, úgyhogy a kerület konzultációt hirdetett a lakosok között. A tét, hogy mi álljon a vonatkozó rendeletben.

Talán épp a nemzeti konzultációt megirigyelve saját projektbe fogott a VIII. kerület és polgármestere, Kocsis Máté. Munkatársunk is megkapta személyhez szóló levelét, amiben kikéri a véleményét a kerület közbiztonságát érintő kritikus ügyekben.

A levél puhán felvezeti, mennyire jó már a kerületben élni, majd rátér a lényegre, baj van az italkimérésekkel, kocsmákkal, közterületi szabálysértésekkel, köztisztasággal, renddel, nyugalommal. Rendeletben akarja az önkormányzat majd szabályozni, hogy a “kerület rendjét, a lakosság nyugalmát” zavaró emberekkel tudjanak valamit kezdeni.

Fotó: 24.hu/ Boros Júlia
Fotó: 24.hu/ Boros Júlia

Kérdez, felelünk

Mellékeltek egy – online is kitölthető – kérdőívet is, ami egyszerű kérdésekkel operál, és február 15-ig kell beküldeni. Felmerül például, hogy zavaró-e a boltok éjjeli nyitvatartása a hangoskodók miatt, vagy igenis jó, ha van a környéken éjjel is nyitva abc. Az éttermek és kocsmák zajkibocsátása is fontos, itt is megkérdezik, kell-e éjjeli nyitvatartás. Vonatkozik még kérdés a járdák tisztántartására és a nem megfelelő parkhasználatra is, de az egyik csúcs ez a kérdés-válasz:

Vannak, akik szerint zavaró, hogy egyesek sokszor nem megfelelő módon használják a közterületen lévő szökőkutakat, ivókutakat. Önnek mi a véleménye?

  • a. Zavaró, hogy egyesek nem megfelelően használják a szökőkutakat, ivókutakat.
  • b. Nem tapasztalom a szökőkutak vagy ivókutak zavaró használatát.

Valószínű, hogy a nyári hőségben a szökőkutakban fürdőzőkről van szó, akik sokszor nincsenek abban az anyagi helyzetben, hogy strandra járjanak. A kérdések még folytatódnak a különböző rendbontókkal és nyugalomzavarókkal, végül pedig kérik a lakó körülbelüli címét is.

Fotó: 24.hu/ Boros Júlia
Fotó: 24.hu/ Boros Júlia

Ajánlott videó

Olvasói sztorik