1956 - Pesti srácok emlékpark nyílt a Józsefvárosban
Belföld

Konzultációval tesz rendet a szabálysértők közt Kocsis Máté

24.hu
24.hu

2017. 01. 26. 21:28

A VIII. kerületben rend van és annak is kell maradnia, úgyhogy a kerület konzultációt hirdetett a lakosok között. A tét, hogy mi álljon a vonatkozó rendeletben.
Korábban a témában:

Talán épp a nemzeti konzultációt megirigyelve saját projektbe fogott a VIII. kerület és polgármestere, Kocsis Máté. Munkatársunk is megkapta személyhez szóló levelét, amiben kikéri a véleményét a kerület közbiztonságát érintő kritikus ügyekben.

A levél puhán felvezeti, mennyire jó már a kerületben élni, majd rátér a lényegre, baj van az italkimérésekkel, kocsmákkal, közterületi szabálysértésekkel, köztisztasággal, renddel, nyugalommal. Rendeletben akarja az önkormányzat majd szabályozni, hogy a “kerület rendjét, a lakosság nyugalmát” zavaró emberekkel tudjanak valamit kezdeni.

Fotó: 24.hu/ Boros Júlia

Kérdez, felelünk

Mellékeltek egy – online is kitölthető – kérdőívet is, ami egyszerű kérdésekkel operál, és február 15-ig kell beküldeni. Felmerül például, hogy zavaró-e a boltok éjjeli nyitvatartása a hangoskodók miatt, vagy igenis jó, ha van a környéken éjjel is nyitva abc. Az éttermek és kocsmák zajkibocsátása is fontos, itt is megkérdezik, kell-e éjjeli nyitvatartás. Vonatkozik még kérdés a járdák tisztántartására és a nem megfelelő parkhasználatra is, de az egyik csúcs ez a kérdés-válasz:

Vannak, akik szerint zavaró, hogy egyesek sokszor nem megfelelő módon használják a közterületen lévő szökőkutakat, ivókutakat. Önnek mi a véleménye?

  • a. Zavaró, hogy egyesek nem megfelelően használják a szökőkutakat, ivókutakat.
  • b. Nem tapasztalom a szökőkutak vagy ivókutak zavaró használatát.

Valószínű, hogy a nyári hőségben a szökőkutakban fürdőzőkről van szó, akik sokszor nincsenek abban az anyagi helyzetben, hogy strandra járjanak. A kérdések még folytatódnak a különböző rendbontókkal és nyugalomzavarókkal, végül pedig kérik a lakó körülbelüli címét is.

Fotó: 24.hu/ Boros Júlia
vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

LONDON, ENGLAND - MARCH 22:  A member of the public is treated by emergency services near Westminster Bridge and the Houses of Parliament on March 22, 2017 in London, England. A police officer has been stabbed near to the British Parliament and the alleged assailant shot by armed police. Scotland Yard report they have been called to an incident on Westminster Bridge where several people have been injured by a car.  (Photo by Carl Court/Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.