Belföld

Alig talált gyanús nyomot a rendőrség a feltört jobbikos irodánál

mirkoczki(960x640).jpg (Array)
mirkoczki(960x640).jpg (Array)
Mirkóczki Ádám irodafeltörési ügye egyre kuszább. A rendőrség szerint nem lelni nyilvánvalóan feszítésből származó nyomokat a záron, és az irodából se tűnt el semmi.

Még a titkosszolgálatot is megmozgatta az ügy, hogy Mirkóczki Ádám jobbikos képviselő irodájába valaki illetéktelen bejuthatott és esetleg onnan elvihetett valamit. Az ügyben hétfő este a Belügyminisztérium is közleményt adott ki.

E szerint az Országgyűlési Őrség ügyeletvezetője hétfőn délben jelezte a rendőrségnek, hogy az Országgyűlési Irodaház negyedik emeletén három iroda ajtaján is “feszítési nyomokat” látott. A rendőrség kiszállt a helyszínre, ahol szemlét, tanúkutatást, adatgyűjtést végzett.

Két iroda ajtaján nem találtak erőszakosságra utaló nyomot, “két iroda ajtaján a természetes használatból, elhasználódásból” származnak a kopások. A harmadik záron se találtak “klasszikus feszítési nyom”-ot, de szakértői vizsgálat kell, hogy megállapítsák, erőszakkal jutott-e be valaki. A rendőrség ezért lefoglalta az irodák zárszerkezeteit.

Ami még fontos, hogy az irodákból semmi sem tűnt el.

Azt még vizságlják, a számítógépeket használta-e illetéktelen személy. A közlemény kiemeli, hogy Mirkóczki és két képviselőtársa használják az irodát. Mirkóczki márpedig a honvédelmi és rendészeti, valamint a nemzetbiztonsági bizottságoknak is tagja, ezért nemzetbiztonsági védelem illeti meg. Hozzáteszik,

A nemzetbiztonsági védelmet az Alkotmányvédelmi Hivatal nem a nyilvánosság előtt, és nem nyílt megjelenéssel biztosítja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik