Belföld

A köztévé Áderre, az ATV Sas Józsefre büszke  

Több mint egymillió nézték az államfőt szilveszterkor. A kabaré is tarolt.

A köztársasági elnök köszöntőjét az M1 csatornán 520 ezren, a Dunán 502 ezren követték. Az M2 csatornán 33 ezren, az M3 csatornán 106 ezren, az M5-ön 32 ezren, a Duna World műsorán, ahol mintegy 3 perccel később kezdődött a köszöntő, 96 ezren nézték Áder Jánost.

Az MTVA sajtóosztálya tudatta, hogy a Gasztroangyal szilveszteri kiadását 429 ezren nézték. A Magyarország szeretlek! című szórakoztató show 330 ezer, A Bagi Nacsa Show 316 ezer, a Bujtor István rendezte A Pogány Madonna című vígjáték 300 ezer nézőt vonzott 2016 utolsó napján.

Százezrek választották az M3 Csak szilveszter című kabaré összeállítását, az M5 pedig piacvezető volt az ismeretterjesztő csatornák között főműsoridőben.

Január elsején is több közkedvelt magyar alkotást kínált a köztévé: Ötvös Csöpi a Csak semmi pánikban tért vissza 432 ezer néző örömére a Dunán, míg az M2 műsorán Lúdas Matyi 271 ezer nézőjével éppen egy kicsivel csak, de megelőzte a Duna World kínálatában sugárzott Indul a bakterház című örök kedvencet: Regős Bendegúz kalandjait 257 ezren kísérték figyelemmel.

A sajtóosztály jelezte, hogy a közmédia a közszolgálati feladatai alapján a társadalom egészének kínál tartalmat, ezért a nézettségi és elérési adatokat a teljes népességre vonatkozóan teszi közzé.

2016-ban is tarolt Sas József

Ezt már az ATV közölte, jelezve, hogy “Sassal búcsúztatta az Óévet az ország”. A szilveszteri szórakoztató műsorok közül az ATV-n sugárzott kabaré volt a legnézettebb. A csatorna két kabarét is sugárzott az év utolsó estéjén és mindkettő szerepel a heti TOP30-as listán.

Az ATV szerint Sas József szilveszteri műsorát – a Nielsen adatai szerint – 586 ezren nézték meg, több mint egymillióan kapcsoltak rá. Az ATV ezzel 17,3 százalékos közönségarányt ért el az óév utolsó óráiban az előfizetéssel tévéző, választókorú népességben, és messze maga mögött hagyta mind a közszolgálati csatornákat, mind a nagy kereskedelmi tévéket.

Ismét az ATV-t nézték a legtöbben szilveszter este

Ajánlott videó

Olvasói sztorik