Belföld

Esik a hőmérséklet, mínusz 10 is lehet

a világ leghidegebb faluja (a világ leghidegebb faluja)
a világ leghidegebb faluja (a világ leghidegebb faluja)

Szombaton borult és kevésbé felhős területek egyaránt lesznek, a zártabb felhőzet a Tiszántúlon várható. Az éjszaka képződött zúzmarás ködfoltok fokozatosan zsugorodnak. Számottevő csapadék nem várható. Napközben időnként megélénkül a déli, délnyugati szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet -4 és +3 fok között alakul, a felhős keleti tájakon lesz a hidegebb. Késő estére -8, -1 fokra hűl le a levegő.

Vasárnap az ország egy részén megmarad a korábban képződött alacsonyszintű rétegfelhőzet, ezért gyengén és erősen felhős területek és időszakok egyaránt lesznek az országban. A hajnalban – főleg a Dunántúlon – kialakuló ködfoltok fokozatosan feloszlanak. Estétől már vastagabb felhőzet érkezik, emiatt hószállingózás, gyenge havazás, a Dunántúl egy részén havas eső, eső is kialakulhat. A Dunántúlon megélénkül az északnyugatira forduló szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet a Dunántúlon -2 és -7, másutt -6 és -12 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet a nyugati megyékben 2 és 7, a Dunától keletre -4 és +1 fok között valószínű.

Hétfőn általában rövid napos időszakokra, országszerte sok felhőre számíthatunk. Reggelig a keleti megyékben kisebb havazás, a Dunántúlon havas eső, esetleg eső is kialakul, majd napközben inkább csak futó hózápor lehetséges. Megélénkül az északnyugati szél, de az ország északkeleti harmadán többnyire mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet a Dunától keletre -1 és -6, másutt 0 fok körül alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 2 és 7 fok között valószínű, de a szélcsendes helyeken fagypont közelében marad.

Adatok: met.hu

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik