Belföld

Nyűglődve halad a kiárusítás a Buda-Cashnél, édeskevés a befolyt pénz

buda-cash(c66dcf08-2e30-4b24-8acb-e7841cab2f41)(430x286).jpg (Array)
buda-cash(c66dcf08-2e30-4b24-8acb-e7841cab2f41)(430x286).jpg (Array)

Nehezen sikerül túladni a Buda-Cash és az érdekeltségi körébe tartozó bankok egyes vagyontárgyain – írta meg a Világgazdaság. A Pénzügyi Stabilitási és Felszámoló Nonprofit Zrt. (PSFN) például december elején már negyedszer hirdette meg a Buda-Cash egyik fehér, 3,73 millió forintos Volvo kombiját az Elektronikus Értékesítési Rendszerben (EÉR), eddig hiába.

A lap információi szerint a Buda-Cash vagyontárgyai közül leginkább az autókat sikerült eddig eladni, összesen nem egészen 37 millió forintot szedett így be a felszámoló, de monitorok, a pénzszámláló berendezés és a „minőségi bútorok” nem kellenek senkinek.

Az aranyrúd ár alatt azért elment

A Buda-Cash érdekeltségeibe tartozott hitelintézeteknél is folyamatosan zajlanak az árverések, a legtöbb eddig az ÉRB Banknál volt.  Eddig 37 ÉRB-s vagyonelemet sikerült a eladni, csaknem 677 millió forintért.

A felszámoló a kikiáltási árak alapján eredetileg 300 millió forinttal többet remélt ezekért a tételekért. Az ÉRB-nél egyébként változatos vagyonelemeket árvereztek, például aranyrudakat – ezek a becsült érték alatt találtak gazdára.

Nem kellett senkinek a tiszaújvárosi, jelenleg művészeti iskolának helyet adó irodaépület, amelynek legutolsó kikiáltási ára 185,6 millió forint volt. Ahogyan egy hajdúszoboszlói ötapartmanos, nyolclakásos társasház sem kelt még el, amelyért 220 millió forintot szeretnének kapni.

A napilap szerint az eddig beszedett pénz édeskevés a Buda-Cash és bankjai által felhalmozott tartozás fedezésére.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik