Belföld

Csak egy megyében jutalmazzák a kormányhivatalnokokat a ki nem vitt Erzsébet-utalványért

Első körben úgy volt, hogy a nyugdíjasoknak szánt 10 ezer forintos Erzsébet-utalványt a kormányhivatal alkalmazottai szállítják ki. Aztán belátták, hogy ez lehetetlen feladat, ezután bízták rá a Magyar Postára ezt a munkát. Ettől függetlenül Komárom-Esztergom megyei kormánymegbízott bejelentette Tatabányán, hogy fel tudtak szabadítani egy jelentős összeget, így minden dolgozó 12 ezer forintot kap majd.

A 444 utána mentek annak, mennyire egyedi ez az akció, vagy esetleg más önkormányzatok is kedvet kaptak ehhez. Egyelőre úgy tűnik, csak Komárom-Esztergom tudta kigazdálkodni ezt a jutalmat. A lapnak a többi megyéből azt írták,

semmilyen plusz forrást nem biztosított a Magyar Állam a Kormányhivatalok részére az Erzsébet-utalványok kézbesítése céljából, így azokat a Kormányhivatalok értelemszerűen egyáltalán ki sem tudták osztani munkatársaiknak. A hivatali dolgozóknak a napi munkájuk keretében kellett volna elvégezniük az utalványok kézbesítését, azért semmilyen plusz juttatást nem kaptak volna.

Még nem kaptak mindenkitől választ, szóval ez még csak részeredmény.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik