Belföld

Megpróbáltunk megtudni valamit a propagandaminisztertől, így sikerült

A hvg.hu videója nyomán ma a BÁV Zrt.-n kívül megkerestük a Miniszterelnöki Kabinetirodát is, hogy megtudjuk, tényleg egy zálogházban vette-e a 700 ezer forintos táskáját Rogán Antal miniszter. Választ kaptunk is, meg nem is, íme a levelezés.

A kötelezők röviden

Foglaljuk össze, mi történt eddig:

  • December elsején a hvg.hu közölt egy videót, amiben Rogán Antal azt mondja, a több százezres táskája egy BÁV-üzletből van. Az árát nem árulta el, az újságíróra bízta a találgatást.
  • Mi nem találgattunk, hanem kétszer telefonon és egyszer írásban is megkerestük a BÁV Zrt.-t, hogy vesznek-e be értékes táskákat, illetve volt-e rá példa, hogy ilyet kereskedelmi forgalomba bocsátottak. Mindháromra nemmel válaszoltak.
  • Megkerestük a Miniszterelnök Kabinetirodát, hogy mondják el, akkor miért mondta Rogán azt, amit. Nem tettünk fel bonyolult kérdéseket és jeleztük, hogy 13:30-kor publikáljuk a cikket, addig küldjék el a válaszaikat.
  • Nem válaszoltak, a cikk kikerült.
  • Pár órával később levelet kaptunk a BÁV-tól, amiben leírják: bár tényleg azt mondták korábban, hogy nem foglalkoznak táskákkal, az nem úgy van, mert a BÁV VIP program keretében mégis. Ez több kérdést is felvet.

A postás kétszer csenget – és megsértődik

Este befutott a Miniszterelnöki Kabinetiroda válasza is.

Őszintén sajnáljuk,hogy nem várta meg válaszunkat,így megkímélte volna magát több kellemetlen tévedéstől is, a 24.hu szerkesztőségét pedig a helyreigazítástól.

Közölte sajnálkozva a Kabinetiroda. Mire én:

Köszönöm szépen a levelét. Sajnos a kérdéseimre adott válaszok nem jöttek át a levéllel, megteszi, hogy elküldi újra?

De egy propagandaminisztériumot nem lehet ennyivel megfogni, jött a válasz.

Mivel nem várta meg a válaszunkat és anélkül közölte a cikkét, azt a továbbiakban a jogi képviselőnk intézi Önökkel.

Zárta le a vitát a minisztérium, amelynek egyetlen feladata van: a kommunikáció.

Fejléckép: MTI/Kovács Tamás

Ajánlott videó

Olvasói sztorik