Budapest, 2016. november 8.
Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezetõ miniszter az alaptörvény hetedik módosításáról szóló szavazás elõtti összegzõ módosító javaslat szavazásakor az Országgyûlés plenáris ülésén 2016. november 8-án. A végszavazáson 131 képviselõ szavazott igennel, 3 nemmel, így nem kapta meg a kétharmados támogatást Orbán Viktor  miniszterelnök alkotmánymódosítási javaslata, amely kimondta volna, hogy Magyarországra idegen népesség nem telepíthetõ be.
MTI Fotó: Kovács Tamás
Belföld

Megpróbáltunk megtudni valamit a propagandaminisztertől, így sikerült

Molnár Dávid
Molnár Dávid

újságíró. 2016. 12. 02. 21:25

A hvg.hu videója nyomán ma a BÁV Zrt.-n kívül megkerestük a Miniszterelnöki Kabinetirodát is, hogy megtudjuk, tényleg egy zálogházban vette-e a 700 ezer forintos táskáját Rogán Antal miniszter. Választ kaptunk is, meg nem is, íme a levelezés.
Korábban a témában:

A kötelezők röviden

Foglaljuk össze, mi történt eddig:

  • December elsején a hvg.hu közölt egy videót, amiben Rogán Antal azt mondja, a több százezres táskája egy BÁV-üzletből van. Az árát nem árulta el, az újságíróra bízta a találgatást.
  • Mi nem találgattunk, hanem kétszer telefonon és egyszer írásban is megkerestük a BÁV Zrt.-t, hogy vesznek-e be értékes táskákat, illetve volt-e rá példa, hogy ilyet kereskedelmi forgalomba bocsátottak. Mindháromra nemmel válaszoltak.
  • Megkerestük a Miniszterelnök Kabinetirodát, hogy mondják el, akkor miért mondta Rogán azt, amit. Nem tettünk fel bonyolult kérdéseket és jeleztük, hogy 13:30-kor publikáljuk a cikket, addig küldjék el a válaszaikat.
  • Nem válaszoltak, a cikk kikerült.
  • Pár órával később levelet kaptunk a BÁV-tól, amiben leírják: bár tényleg azt mondták korábban, hogy nem foglalkoznak táskákkal, az nem úgy van, mert a BÁV VIP program keretében mégis. Ez több kérdést is felvet.

A postás kétszer csenget – és megsértődik

Este befutott a Miniszterelnöki Kabinetiroda válasza is.

Őszintén sajnáljuk,hogy nem várta meg válaszunkat,így megkímélte volna magát több kellemetlen tévedéstől is, a 24.hu szerkesztőségét pedig a helyreigazítástól.

Közölte sajnálkozva a Kabinetiroda. Mire én:

Köszönöm szépen a levelét. Sajnos a kérdéseimre adott válaszok nem jöttek át a levéllel, megteszi, hogy elküldi újra?

De egy propagandaminisztériumot nem lehet ennyivel megfogni, jött a válasz.

Mivel nem várta meg a válaszunkat és anélkül közölte a cikkét, azt a továbbiakban a jogi képviselőnk intézi Önökkel.

Zárta le a vitát a minisztérium, amelynek egyetlen feladata van: a kommunikáció.

Fejléckép: MTI/Kovács Tamás

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

CANNES, FRANCE - MAY 21:  Nicole Kidman departs after the 'How To Talk To Girls At Parties' screening during the 70th annual Cannes Film Festival at on May 21, 2017 in Cannes, France.  Celebrities, fans and the movie world have descended on Cannes for this year's festival of the screen. For seventy years The Croisette Boulevard has always been the centre of athe place watch the rich and dandy and people from all walks of life to promenade.  (Photo by Christopher Furlong/Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.