Győr, 2016. augusztus 2.
Munkások dolgoznak a pályaszerkezet építésén a Győrt keletről elkerülő 813-as főút építésének második ütemén a város határában 2016. augusztus 2-án. A második ütemben épülő útszakasz 3,329 milliárd forintból 2016 végére készül el, hossza 3,8 kilométer és kétszer egysávos lesz, három körforgalmat és egy felüljárót foglal magába. A beruházó Nemzeti Infrastruktúrafejlesztő Zrt. (NIF Zrt.) tájékoztatása szerint a teljes, 13,4 kilométer hosszú, Győrt elkerülő út 2017 év végére fog elkészülni, amely összeköti az M1-es autópályát a 14-es úttal.
MTI Fotó: Krizsán Csaba
Belföld

Elkerülőt ad városának Lázár János

24.hu
24.hu

2016. 10. 15. 14:26

Erős város csak akkor létezik, ha van elkerülő útja, úgyhogy Lázár János átadott egyet Hódmezővásárhelyen. Annyi autópálya fog épülni, hogy még Gyurcsány is ámulhat.
Korábban a témában:

Kezdődik a 47-es főút hódmezővásárhelyi, 13,4 kilométeres elkerülőjének építése – jelentette be a Miniszterelnökséget vezető miniszter szombaton. Lázár János elmondta, a 38 milliárd forintos fejlesztés a rendszerváltás óta a legnagyobb beruházás a városban.

A Hódmezővásárhelyt északról elkerülő tehermenetesítő út kétszer egy sávos lesz, de a műszaki kialakítás lehetővé teszi a szakasz kétszer két sávosra bővítését – közölte a térség országgyűlési képviselői posztját is betöltő politikus.

A beruházás közbeszerzési eljárása lezárult, a Colas és a Délút nyerte a tendert, a kivitelezés 2018 második felére készül el.

Lázár szerint a hódmezővásárhelyieknek kiemelkedően fontos a belváros tehermentesítése az átmenő forgalomtól, a beruházás jelentősen javítja a térség közlekedési viszonyait is, és illeszkedik a kormány közlekedésfejlesztési programjához.

A politikus elmondta, 2021-ig 2500 milliárd forint értékben 900 kilométer új autópálya és autóút épül meg, a költségek felét az Európai Unió, másik felét a kormány finanszírozza. Az elmúlt időszak legnagyobb útépítési programjának célja, hogy az országhatár mindenhol autópályán elérhető legyen.

Gyorsforgalmi út köti majd össze Kassát Miskolccal, Sopront az országhatárral és az M6-os is elér a horvát határig.

A fejlesztések célja, hogy a megyei jogú városokat bekapcsolják az autópálya-hálózatba, ezért kezdődött el Sopron és az M1-es, illetve Salgótarján és az M3-as összekapcsolása, hamarosan indul a Békéscsaba és Kecskemét közötti négysávos autóút építése, valamint Kaposvár és az M7-es összekötése is.

A közútfejlesztési beruházások szolgálják a jelentős ipari és gazdasági övezetek elérésének javítását. Ezek közé tartozik a hódmezővásárhelyi elkerülő út építése, ami hozzájárul Szeged és Debrecen összekötéséhez. A kormány célja, hogy 2018 után Szegedet és Debrecent négysávos út kösse össze, segítve ezzel az északról dél fele haladó személy- és teherforgalmat.

Back to The Hódmezővásárhely

Almási István (Fidesz-KDNP) hódmezővásárhelyi polgármester elmondta, az önkormányzat az elmúlt években sokat tett a város központjának tehermentesítéséért. 2009-ben elkészült a déli elkerülő út egy szakasza, ami javítja az ipari park elérését.

Az önkormányzat a Területi Operatív Program keretében pályázatot adott be a várost keletről elkerülő út építésére, ami a 47-es főutat kapcsolná össze az Erzsébeti úttal. A beruházás támogatási szerződését már megkötötték, a kivitelezés 2017 első hónapjaiban kezdődhet el. Az északi és a keleti elkerülő napi 18 ezer járművel csökkenti a városon áthaladó forgalmat – mondta Almási. (MTI)

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

CANNES, FRANCE - MAY 21:  Nicole Kidman departs after the 'How To Talk To Girls At Parties' screening during the 70th annual Cannes Film Festival at on May 21, 2017 in Cannes, France.  Celebrities, fans and the movie world have descended on Cannes for this year's festival of the screen. For seventy years The Croisette Boulevard has always been the centre of athe place watch the rich and dandy and people from all walks of life to promenade.  (Photo by Christopher Furlong/Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.