Belföld

Rávette mindkét menyét, hogy prostituáltként dolgozzanak neki

Egyebek mellett kerítés bűntette miatt állítanak bíróság elé egy nemesvidi párt – ismét. A napokban a Marcali Járásbíróság ugyan meghozta az elsőfokú ítéletét, de az ügyészség súlyosabb büntetést próbál kiharcolni, így a döntés nem jogerős.

A vád szerint a férfi rávette élettársa két fiának – velük közös háztartásban élő – barátnőit, illetve egyik nőismerősüket arra, hogy prostituáltként dolgozzanak különféle éjszakai klubokban, magánházakban Németországban, illetve Ausztriában. A lányok 2012 decemberétől 2013 márciusáig dolgoztak örömlányként. Egyikük ekkor még  a 18-at sem töltötte be, de “apósa” szerzett neki igazolványt, amelyet egy nagykorú nő nevére állítottak ki.

A lányok többször haza akartak jönni, de a férfi nem engedte nekik, és – hogy nyomatékosítsa döntését – meg is verte őket, a pénz nagy részét pedig, amit kerestek, zsebre vágta.

Első fokon a férfit három év börtönnel, illetve vagyonelkobzással sújtották, élettársára pedig pénzbüntetést szabtak ki.  Az ügyész mindkét vádlott esetében súlyosításért fellebbezett. Kérték továbbá, hogy a férfit helyezzék előzetes letartóztatásba, de a bíróság ezt elutasította. Emiatt is fellebbeztek.

Az ügy a Kaposvári Törvényszéken folytatódik – derül ki a Somogy Megyei Főügyészség szerdai tájékoztatásából.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik