Belföld
parlagfu(960x640).jpg (Array)

Milliárdok mennek migránsgyűlöletre, milliók szenvednek a parlagfűtől

24.hu
24.hu

2016. 09. 20. 18:23

Fölényes győzelmet aratott Magyarország ellen a parlagfű válogatottja. A magyar csapat láthatóan kedvetlenül játszott a parlagfűnek hazai, csákvári pályán, a Pollen Stadionban. Magyarok millióinak folyt a könnye a vereség miatt.
Korábban a témában:

Apokaliptikus cikkben jelentette ki a 444 zöldrovata, hogy Magyarország elvesztette a csatát a parlagfűvel szemben, az allergén gyomnövény győzött. A cikk alapján ugyanakkor az rajzolódik ki, hogy az ország sohasem küzdött a parlagfű ellen, mindezt egy csákvári földdarab példáján mutatja be.

A szerző július 24-én talált rá Csákvár határában egy irtásra, ami felett távvezeték lebeg, rajta pedig méteres parlagfű virított. Bejelentést tett róla a Parlagfű Bejelentő Rendszerben. Felső szintről jelezték a csákvári önkormányzatnak a szituációt, az önkormányzat pedig jelezte, nem talált ott parlagfüvet.

A gaz maradt, senki nem csinált semmit.

Augusztus 2-án még nagyobbak voltak a növények, beindult a porzás és pollenszórás, ment a következő bejelentés, nem történt semmi. Mivel még 10-én se történt semmi, hősünk telefonálgatni kezdett. Kiderült, hogy 9-én megérkezett az illetékes kormányhivatalhoz a határozat a Nébihtől, hogy ha annak kifüggesztésétől számított 15 napon belül nem kaszálnak, akkor kaszál a hivatal, ráterhelve a költséget a tulajdonosra.

Nem azonnal kaszálnak persze, még adnak 15 napot, ekkor értesítik újra, és az átvételtől számított nyolc nap után mennek csak kaszálni. Summa summarum egy hónapig szórhatja a pollent a parlagfű.

Kiderült, hogy az egyik áramszolgáltató kezeli a területet, ami vette a fáradságot és lekaszálta azt. De ettől még a kisebb, alacsonyabb növények megmaradtak, újra kihajtottak, ismét szórták a pollent. Eközben nevetséges összeget, 46,1 millió forintot különített el az állam a parlagfű elleni védekezésre, mialatt nyilvánvaló, hogy ezek a pénzek sokszor nem e célra mennek. A milliárdos migránsgyűlölő kampányra legalább jut tőke.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Mickey Rooney as the notorious 1930s gangster, Baby Face Nelson, starring in the film of the same name, poses with Leo Gordon as villainous bank robber, John Dillinger, in front of an original newspaper headline. (Photo by George Rinhart/Corbis via Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.