Belföld

Időjárás: még ma is 30 fok fölé kúszhat a hőmérséklet

napos idő (napos idő, kirándulás, )
napos idő (napos idő, kirándulás, )
Szerdán a napos időt elsősorban a Dunántúlon és délen zavarhatják gomolyfelhők, melyekből elszórtan frissítő záporok, esetleg zivatarok is kialakulhatnak.
Északkeleten megélénkülhet az északi-északkeleti szél. A legmagasabb hőmérséklet 26 és 31 fok között alakul. Hajnalban 11-18 fok várható, helyenként pára-, ködfoltok képződhetnek. Marad a frontmentes idő, írja az Időkép.
Csütörtökön sok napsütésre, csapadékmentes időre számíthatunk. Északnyugaton megélénkülhet a délies szél. A hajnali 10-17 fokot követően a délutáni órákban 27 és 31 fok közötti értékeket mérhetünk.

Pénteken még sokfelé kitart a napos-gomolyos, meleg, nyári, de már szeles idő, napközben legfeljebb néhol alakulhat ki gyenge zápor, majd estétől a Dunántúlon az erősen megnövekvő felhőzetből már egyre többfelé előfordulhatnak záporok, zivatarok.

Hétvégén egy térségünket elérő és fölöttünk lelassuló hidegfront hatására már többfelé számíthatunk esőre, záporokra, főként szombaton zivatarokra is. Egyre többfelé feltámad az északnyugati szél, ezzel együtt a hőmérséklet is visszaesik, vasárnap már csak 18-23 fokot mérhetünk

Ajánlott videó

Olvasói sztorik