Belföld

Az MTVA lehallgatási ügye miatt két vezető kérte felmentését

A megbízott vezérigazgató tárgyalójában találták meg a poloskát.

A Készenléti Rendőrség nyomozói tiltott adatszerzés gyanúja miatt nyomoznak az állami média lehallgatási ügyében. A készülék márciusban került elő Vaszily Miklós megbízott vezérigazgató tárgyalójában.

Az ügynek két gyanúsítottja van – írja a 444.hu, amely szerint két MTVA-s vezető felmentését kérte a botrány miatt. Később az MTI is kiadta az MTVA közleményét, amely szerint az ügy tisztázásáig

a mai napon munkavégzés alóli felmentését kérte Vas Imre üzemeltetési igazgató, valamint Enyedi Csaba adminisztrációs igazgató.

Vaszily Miklós kérelmüket elfogadta.

Korábban kiderült, Vas Imre és Enyedi Csaba irodájában is volt lehallgató. Azok képet is rögzítettek. Az egyik biztonsági felvételen Vas Imrét szerelők társaságában látták. Számonkérésekor ő annyit mondott, az eszközök telepítése magasabb célokat szolgál.

A 444.hu kérdésére a rendőrség megerősítette, hogy két embert gyanúsítottként hallgattak ki. A nyomozás határideje szeptember 29., ami meghosszabbítható. Ennél bővebb tájékoztatást a nyomozás érdekeire tekintettel nem adtak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik