Belföld

Arcon szúrt egy embert egy budapesti villamosmegállóban, mert be volt tépve

Emberölés kísérletével vádolnak egy 31 éves férfit, aki minden előzmény nélkül késelt tavaly év vévén egy budapesti villamoson. A támadó – aki egyébként többszörös visszaesőnek minősül – előzetes letartóztatásban várja a tárgyalását, fegyházbüntetést indítványoztak vele szemben. Előélete miatt akár 22 és fél évet is kaphat.

A férfi az anyjával és az élettársával villamosozott december 29-én Kőbányán. A vádirat szerint ittas és bódult állapotban volt, hangoskodott és agresszívan viselkedett. A Szent László térnél szálltak le, a későbbi támadó a megállóban is üvöltözött, köpködött, miközben azt hangoztatta, hogy még az este börtönbe juttatja magát.

Néhány perccel később szállt le a férfi, akibe a vádlott minden előzmény nélkül belekötött, dulakodni kezdett vele, majd a nála lévő késsel egy határozott mozdulattal, nagy erővel az állkapocs tájékán arcon szúrta a férfit. Áldozata menekülni kezdett,  támadója azonban még egy darabon üldözte őt és azt kiabálta, hogy megöli, majd végül visszament a villamosmegállóba.

A férfi rövid időn belül összeesett, életveszélyes állapotba került, járókelők hívtak hozzá mentőt – tájékoztatott hétfőn a Fővárosi Főügyészség.

Úgy tudjuk, a megkéselt járókelő egy szabadnapos rendőr.

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik