Belföld

Drogdílert fogtak egy budapesti kocsma előtt

Az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálatának közleménye szerint a budapesti férfi hétfőn egy XIV. kerületi söröző előtt éppen kábítószert adott át egy vásárlójának, amikor a nyomozók intézkedés alá vonták. A ruházatában 51 alufólia-pakettet, valamint 8 simítózáras nejlontasakot találtak, valamennyiben kábítószergyanús anyag volt.

A Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai a sörözőben és a 47 éves V. Zsolt otthonában is házkutatást tartottak. Ezek során további 45 kiporciózott alufólia-pakettet, digitális mérleget, az árusításhoz szükséges csomagolóanyagokat, készpénzt és egy lőszerekkel tárazott éles maroklőfegyvert találtak és foglaltak le. Az összesen 96 pakettben és a nejlontasakokban az elsődleges szakértői vélemény szerint heroin volt. A lefoglalt fegyver vizsgálata folyamatban van.

V. Zsolt 47 éves budapesti lakos ellen a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást. A férfit a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették és kezdeményezték előzetes letartóztatását, melyet a bíróság el is rendelt – írta a rendőrség.

(MTI)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik