Belföld

Olyan szép időnk lesz a héten, hogy el sem hiszi

A sok napsütés mellett nyugat, északnyugat felől fátyolfelhőzet húzódik térségünk fölé, írja az Időkép. Záporra kicsi az esély. A déli, délnyugati szél néha megélénkül. Reggel 10-15, délután 25-30 fok között alakulhat a hőmérséklet. Front nem lesz felettünk. A közlekedési időjárási feltételei jók lesznek.

Szerdán északnyugat felől hidegfront éri el a Kárpát-medence térségét, melynek hatására átmenetileg megnövekszik a felhőzet. Délnyugaton és északkeleten szórványosan, máshol csak elvétve lehet zápor, zivatar. Az északnyugati szél többfelé megerősödik, a Dunántúlon viharossá is fokozódik. 27 fok körül alakul a csúcshőmérséklet.

Csütörtökön gyengén fátyolfelhős, nagyrészt napos időre van kilátás. Csapadék nem lesz. Délutánig még megerősödhet a szél, majd mérséklődik a légmozgás. Ismét felfrissül a levegő: 22-27 fok közötti értékeket mérhetünk.

Pénteken estig többórás ragyogó napsütésre számíthatunk, csapadék nélkül. Csak estétől nyugaton fordulhat elő zápor, zivatar. 26 és 31 fok közé erősödik a nappali felmelegedés.

Szombaton a nap első felében változóan felhős lesz az ég, és elszórtan záporok is előfordulnak. Délután csökken a felhőzet, naposra fordul az idő. 24 és 29 fok között alakul a csúcsérték. Vasárnap a napsütés csak kevés fátyolfelhő zavarja majd. 30 fok köré melegedhet a levegő, visszatérhet az igazi strandidő.

Az aktuális időjárásért keresd a kiderul.hu-t vagy kövesd a Facebookon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik