Belföld

Újabb több száz kilós bombát találtak az Infoparkban

Tuzszereszek(960x640)(6).jpg (Array)
Tuzszereszek(960x640)(6).jpg (Array)

Kiürítenek két irodaházat, valamint az Eötvös Loránd Tudományegyetem egyik épületét, miután hétfő délelőtt bombát találtak a budai Infopark területén hétfő délelőtt – tájékoztatta a honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs altisztje. A méretes szerkezet földmunka közben került került elő – tájékoztatta a honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs altisztje az MTI-t.

Bátyi Edina elmondta, a légibomba miatt 600 méter hosszan lezárják a Magyar Tudósok körutat. A zár mindaddig érvényben marad, míg a tűzszerészek be nem fejezik a munkát.

Időközben kiderült, a Rákóczi hidat is le kell zárni, illetve a közeli budai rakpartot és a Dunán a hajózó útvonalat. Az 1-es villamos helyett a Közvágóhíd és az Etele út/Fehérvári út között pedig pótlóbuszt állítanak forgalomba. A járművek terelt útvonalon, a Petőfi hídon át jár.  Emellett rövidített útvonalon halad a 153-as busz, amely a Neumann János utca felé csak a Petőfi híd budai hídfőjéig közlekedik. A

Ahogy arról beszámoltunk, június 3-án – ugyancsak az Infopark területén – találtak egy SC típusú, 250 kilós német repesz-rombolóbombát, amelyben benne voltak ugyan a gyújtószerkezetek, de a kondenzátorok lemerültek, így működésképtelen volt, nem kellett hatástalanítani a helyszínen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik