Belföld

Schiffer elbúcsúzott a parlamenttől

Schiffer András (LMP) Utolsó felszólalás című felszólalásban beszélt arról, hogy a globális nagyvállalatok foglyul ejtik a demokráciát, hogy a profit mindenütt előzze az embert és a természet érdekeit. Szerinte ebben a helyzetben Magyarország számára a cél a szélsőséges függőségének csökkentése.

A távozó frakcióvezető szerint szembe kell nézni a máig feltáratlan kommunista múlttal. Mint mondta, a politika nem lehet a gazdagok kiváltsága, a politika nem szólhat a 20. századi sérelmekről, nem szólhat a fasisztázásról és kommunistázásról, nem szólhat orbánozásról, a gyurcsányozásról, hanem a 21. száradi Magyarországról kell szólnia.

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára azt mondta, az LMP-s politikus felszólalása bizonyíték arra is, hogy az LMP lemondott arról, hogy új alternatívát hozzon a baloldalon.

Az államtitkár ezt követően szólt arról, hogy szerinte sokkal jobb állapotban van az ország most, mint amikor a képviselő megkezdte parlamenti munkáját 2010-ben. Közölte, a gazdaság kellőképpen stabil lábakon áll, a jövő évi költségvetés mindenkinek biztosítja az előrelépés lehetőségét.

(MTI)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik