Belföld

5 dolog, amitől megérted, miért tűnhet el a Jobbik éléről Vona Gábor

Megkapta a nagy esélyt, de lehet, hogy ez lesz az utolsó. Összeszedtük az 5 tanulságot, amelyeket le lehet vonni a Jobbik kongresszusából.

Kézi vezérlés jön

Azt a hat ermbert választottak meg, akiket Vona Gábort akart alelnöknek. Mostantól olyan elnökséggel dolgozhat, akiket ő emelt oda, mindenki az ő irányába van lekötelezve, amivel kvázi teljhatalmat kapott a párton belül.

Egyre nagyobb a felelősség Vonán

A pártelnök már többször kijelentette, hogy kormányra szeretne kerülni. Most megkapta hozzá az elnökséget is. Ha így sem sikerült nyerni, vagy akár csak jó eredményt elérni, akkor a felelősség is teljesen az övé lesz.

Ez nem néppártosodás

Dehogy néppártosodik a Jobbik, egyszerűen csak kirakták Novák Elődöt az elnökségből. A néppártosodás elmaradását remekül meg lehet nézni ebből a válogatásból is. Toróczkai László néppártos alelnök lenne? Valószínűetlen.

A nagy nyertes nem Vona

Hanem Vollner János, akit még Vona is csak a legnépszerűbb alelnökként emlegetett. Vonára így is csak a párt négyötöde szavazott. Ő azt várja Vollnertől, hogy elsimítja a párton belüli ellentéteket és egységet teremt. Erre egyébként minden esélye meg is van.

Ez az utolsó esély

Gödörben van a Jobbik. Két év alatt nem csak az MSZP népszerűsége nem változott érdemben – amibe Tóbiás pártelnök bele is bukhat – de a Jobbiké sem. Fej-fej mellett haladnak. Valószínűleg ez Vona utolsó lehetősége, hogy kihúzza a pártot a gödörből.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik