Belföld

Emelt szintű szóbelikkel folytatódik az érettségi

Az írásbelik fennakadás nélkül lezajlottak – közölte az oktatási hivatal.

Befejeződtek az írásbeli vizsgák, jövő héten az emeltszintű szóbelikkel folytatódik az érettségi – közölte az Oktatási Hivatal.

A 16 írásbeli vizsganapon 1161 helyszínen mintegy 112 ezer érettségiző vett részt. A feladatlapok és cd-k kiszálítása „gyakorlatilag hibamentes” volt – tájékoztatott a hivatal. Szerdán 14 órától mind az 520 vizsgaanyag megtekinthető lesz a www.oktatas.hu honlapon, a feladatlapokkal, javítási-értékelési útmutatókkal együtt.

A diákok saját iskolájukban megtekinthetik kijavított dolgozataikat, és ha úgy találják, hogy az elbírálás nem a javítás-értékelési útmutató szerint történt, észrevételt tehetnek. Az emelt szintű dolgozatok megtekintésének dátuma országosan egységes, május 31., a középszintű dolgozatok megtekintési ideje ettől eltérhet.

Június 2. és 9. között több mint 43 ezer szóbeli vizsgát tartanak meg 164 vizsgahelyszínen. Az érettségizők 79 vizsgatárgyat választottak emelt szinten, a vizsgálat a húsz megyei, valamint a fővárosi kormányhivatal szervezi meg.

A középszintű szóbelik június 13-tól 24-ig zajlanak. (MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik