Belföld

Véres galambtetemek, fuldokló halak a Millenárison

Egyre rosszabb állapotban van a létesítmény. Felszámolták a népszerű közösségi kertet, de a helyén csak sár van.

Sikerült teljesen lerohasztani a Millenárist, miután felszámolták a közösségi kertet, kipaterolták a Csodák Palotáját, megfojtották a kulturális programokat – írja az Urbanista, amely képeket is közölt az áldatlan állapotokról.

A cikk szerzője arról számolt be, hogy fű már csak mutatóban van, száll a szemét a szélben, rohadnak a deszkák és a padok, a halak pedig fuldokolnak a koszos vízben. A fedett színpad ülőhelyeit teleszarták a madarak, az ülőtér fölé dróthálót feszítettek ki, amibe beleakadnak a galambok, és szokványos látvány, hogy három-négy véres galambtetem lifeg a levegőben.

A Millenárison volt a főváros első közösségi kertje, ahol mindig túljelentkezés volt a parcellákra, most viszont csak sár van a helyén. A nyilvános vécét, ahol pelenkázni lehetne, bezárták, még a kilincset is leszerelték, a Fogadó mögötti játszótér pedig tönkrement, a homokozó helyén egy gödör van, a játékok eltörtek, a mászóka leszakadt.

Megjegyzik: bár vannak tervek a Millenáris hasznosítására, azok megvalósulása évekbe telik, addig is lehet, hogy tudatosan hagyják lerohadni, hogy miután „minden zöldfelület eltűnik, akkor aztán rá lehet menni az egészre térkövekkel”.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik