Belföld

Hat év után újra kinyit Szeged egyik szimbóluma

A hányatott sorsú Virág cukrászdát eredeti, 1922-es állapotában igyekeznek helyreállítani.

Hosszú évek után újranyit Szeged emblematikus vendéglátóhelye, a nagy Virág Cukrászda – adta hírül a Szeged.hu. A Klauzál téri cukrászda 1922-ben nyílt meg először, akkor még Virágh néven. Szegedi egyetemi évei alatt József Attila is itt reggelizett.

2010-ben a cukrászda akkori üzemeltetője tönkrement, bezárta a vendéglátóhelyet, az önkormányzat viszont csak hosszú pereskedés után szerezte vissza a patinás üzlethelyiséget. Mostanra új üzemeltetőt is találtak, aki azt ígéri, az eredeti állapotot állítja vissza. Helyrehozták a régi freskókat, felújították a faldíszeket. Már az asztalosmunkát végzik, korhű bútorok, asztalok, fotelek, kanapék lesznek.

A tervek szerint egy hónapon belül befejezik a munkát, és a nagy nyári turistarohamra megnyílik a cukrászda. Az üzemeltető elmondta: a süteményekben is igyekeznek részben megőrizni a hagyományokat, jó minőségű alapanyagokból dolgoznak, de ebben a tekintetben már nem lehet visszahozni az 1920-as éveket, az akkori vajkrémes édességeket ma már nem szeretnék az emberek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik