Belföld

Megszólalt a VS.hu kiadója, hogy mire kapták a pénzt

24.hu
24.hu

hírfaragó. 2016. 04. 23. 18:01

A VS.hu hírportál kiadója, a New Wave Production Kft. szerint a Pallas Athéné alapítványoktól elnyert pályázati támogatásokat a “Magyarország 2015” program megvalósítására kapta.

A kiadó ezt arra reagálva közölte szombaton az MTI-vel, hogy az Együtt tudatta: hűtlen kezelés miatt feljelentést tesz az Együtt – a Korszakváltók Pártja a VS.hu kiadójának félmilliárdos jegybanki alapítványi támogatása miatt.

A New Wave Production Kft tájékoztatása szerint a “Magyarország 2015” program célja az volt, hogy a médiában elhanyagolt, vagy a társadalmi, gazdasági jelentőségükhöz képest alulreprezentált témákra igényes feldolgozásban, a mai kor médiafogyasztási igényeinek megfelelő formában hívják fel a közvélemény figyelmét.

A feldolgozás során a hagyományos újságírói eszközökön túl szakemberekkel együttműködésben végzett saját kutatásokat is felhasználtak forrásként, a létrejött cikkek, videók, dokumentumfilmek, multimédiás anyagok egyebek közt az elvándorlás, az országon belüli és az oktatási mobilitás, a határon túli oktatás, a környezetbarát energia, a pénzügyi edukáció témájával foglalkoztak.

Köztölték továbbá, hogy pályázatok útján történő forrásbevonásra azért volt szükség, mert az ilyen minőségű és mennyiségű közszolgálati tartalmak finanszírozása pusztán reklámbevételekből nem lehetséges. A támogatási szerződéseket törvényes előírások betartásával kötötték, az azokban vállalt kötelezettségeket maradéktalanul teljesítették, az elkészült anyagok a VS.hu hírportálon elolvashatók, megtekinthetők, olvasható a közleményben.

Megírtuk korábban, péntek este tette nyilvánossá az MNB mind a hat pártalapítványa azokat az 5 millió forint feletti egyszeri, vagy támogatási szerződéseket, amelyeket 2016 március 31-ig kötött. Miután az Alkotmánybíróság Áder János javaslatára visszadobta azt a fideszes törvényjavaslatot, miszerint bizonyos pénzek elveszítik közpénz jellegüket, ha az MNB-től az alapítványokhoz kerülnek.

Kiderült, a jegybank alapítványainak költésében elég előnyös helyzetben volt a New Wave cégcsoport, amely a VS.hu kiadója, és tavaly megvették az Origót a Telekomtól. A New Wave Production, New Wave Media és a cégcsoporthoz tartozó, We Love Budapestet és We Love Balatont kiadó We Love Publishing összesen 642 255 760 forintot kapott az MNB alapítványaitól.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

CANNES, FRANCE - MAY 21:  Nicole Kidman departs after the 'How To Talk To Girls At Parties' screening during the 70th annual Cannes Film Festival at on May 21, 2017 in Cannes, France.  Celebrities, fans and the movie world have descended on Cannes for this year's festival of the screen. For seventy years The Croisette Boulevard has always been the centre of athe place watch the rich and dandy and people from all walks of life to promenade.  (Photo by Christopher Furlong/Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.