Belföld

Kósa: április végén folytatódhat a migrációs tárgyú törvények tárgyalása

Április végén folytatódhat a migrációs tárgyú törvények módosításának tárgyalása az Országgyűlés Honvédelmi és rendészeti bizottságában, mert a testület úgy döntött: beépíti a javaslatba Handó Tündének, az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnökének észrevételeit, közölte Kósa Lajos, a bizottság fideszes elnöke szerdán sajtótájékoztatón.

Kósa Lajos a testület ülése után a törvényjavaslatról szólva kiemelte: azt az elvet szeretnék a szabályozáson következetesen végigvinni, hogy semmilyen migrációs státusú ember ne élvezzen többletjogosítványokat a magyar állampolgárokkal szemben.

Közölte: a bizottság úgy döntött, hogy a részletes vita második szakaszát a testület április 20-i ülésén folytatják le, mert szeretnék a Handó Tünde OBH-elnök által megfogalmazott észrevételeket is beépíteni egy bizottsági módosító indítványba.

A vitában elhangzott érvvel kapcsolatban, miszerint a betelepítési kvóta megszűnése miatt nincs is szükség a törvényjavaslatra, Kósa Lajos hangsúlyozta: “látszólagos a béke”, az európai vezető politikusok ugyanis egyáltalán nem tettek le a kötelező betelepítési kvótáról.

(MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik