Belföld

Ennyin múlhatott a kopaszbalhé: ledumálták az NVB-t a külső kamerafelvételekről

Manipulálhatták a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) tagjait, ezért nem tartották fontosnak megnézni azokat a Nemzeti Választási Irodánál (NVI) készült külső kamerafelvételeket, amelyek egyértelműen arra utalnak, hogy a kopaszok és Erdősiné összejátszottak – ezt állítja a hvg.hu-nak több, bizottsághoz közeli forrás. A lap értesülései szerint a választási bizottság tagjaival Patyi András, a bizottság elnöke és Pálffy Ilona, az NVI elnöke úgy kommunikált, hogy ne akarják megnézni a külső kamerák felvételeit. Többen is úgy nyilatkoztak a portálnak, hogy ha a február 29-i ülésen látják a felvételeket, akkor más döntést hoztak volna.

Patyi elnökként többek közt olyanokat mondott a tagoknak, hogy ők ’nem közterület-felügyelők’, minek foglalkoznának azzal, hogy mi történt a választási iroda kapuján kívül. Az is elhangzott többféle fordulattal, hogy a testület nem nyomozó hatóság, és egyértelműen azt sugallta – méghozzá Pálffy Ilonával együtt –, hogy a benti események számítanak, azt vizsgálják, mi zajlott az NVI épületében, főként az érkeztető időpecsétnél

-nyilatkozta egy bizottsághoz közeli személy a portálnak.

Az ülésen egyedül Litresits András, az MSZP részéről megbízott tag javasolta kifejezetten, hogy mutassák be a külső kamerafelvételeket, ám leszavazták őt. A hvg.hu belső forrásból úgy tudja: valószínűleg Patyi András is tudhatta, mi történt a székháznál, ugyanis létezik egy tagokhoz eljuttatott, február 28-ra datált elnöki feljegyzés, amelyben szó esik az “erős testalkatú” személyekről, Erdősi Lászlónéról is.

A lap megkereste Patyi Andrást és Pálffy Ilonát is, előbbi nem válaszolt, az NVI elnöke nem reagált arra, hogy a tagok úgy érzik, a 29-i ülésen befolyásolták őket a felvételek megtekintése ellen, illetve mi a véleménye erről az esetleges manipulációról.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik