Belföld

Vizsgálat indult a 37 éves nő halála ügyében

24.hu
24.hu

2016. 03. 24. 06:17

Az államtitkár kezdeményezésére tisztáznák, hibázott-e valamelyik kórház, amikor addig küldözgették egymásnak a beteget, hogy nem sikerült megmenteni az életét.

Az egészségügyért felelős államtitkár vizsgálatot rendelt el egy beteghalállal végződött márciusi eset ügyében – tudósít a Népszabadság.

Az eljárással azt szeretnék tisztázni, hibázott-e valamely intézmény. „Ha nem történt hiba, és csak a véletlenek okolhatók az esetért, a vizsgálat alapján akkor is kiderülhet, miként lehet elkerülni, hogy ilyen bizonytalan legyen a mentésre szorulók kórházi elhelyezése” – mondta Ónodi-Szűcs Zoltán.

Nemrég egy 37 éves nő rosszulléte után négy órával került a műtőasztalra. Az utcán esett össze, riasztották hozzá a mentőket, akiket a Szent Imre Kórház sürgősségi ügyelete a Szent János Kórházba irányított. Az a kórház azonban korábban lemondta az intenzív ellátást igénylő betegek fogadását, ezért a nőt a helyettesítő Szent Margit Kórházba vitték. Itt az ügyeletes orvos neurológus szakorvos hiányában nem akarta átvenni, majd a Szent Imre jelezte, ebben az esetben mégis fogadja a beteget. Időközben a nő keringése leállt, nem volt szállítható állapotban, újra kellett éleszteni, végül a Szent Margitban műtötték meg, ám azóta elhunyt.

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Orosháza, 2013. augusztus 8.
Rafael István (j) és Kondorosi László, az Orosházi Városüzemeltetési és Szolgáltató Zrt. dolgozói egy kukát ürítenek egy Mercedes 2531 típusú szemétszállítóba Orosháza belvárosában 2013. augusztus 8-án.
MTI Fotó: Rosta TiborTiltakoznak a kormány terve ellen a szemétszállítók
Feltöltötték a Tisza-tavat