Belföld

Bombariadó és közelharc a Keletinél

Nagy razziát nyomott le a TEK Brüsszel árnyékában a Keleti pályaudvarnál, egy véres kezű férfi lett az áldozatuk. Videó.

Mint egész Európában, Budapesten is feszült a helyzet a keddi brüsszeli terrortámadások miatt. A kormány másodfokúra emelte a terrorfenyegetettségi szintet, megjelentek a rendőrök mellett a Terrorelhárítási Központ (TEK) emberei is a főbb csomópontokon, intézményeknél, pályaudvarokon és a reptéren.

A helyzet este a Keleti pályaudvarnál tetőzött. Több lap szerint is lezárták a pályaudvart, majd a TEK-esek körbevettek egy Hatvanba tartó vonatot, amit egy órán át vizsgáltak. Csak az oldalsó bejáratnál engedtek ki-be utasokat, de a vonatot nem lehetett megközelíteni a 444 szerint.

A VS bombariadóról is írt, de az biztos, hogy semmit sem találtak. Úgy tudni, a 6-9-es vágányokat zárták le, lakossági bejelentés miatt mentek ki.

A 24.hu megkeresésére a rendőrség is válaszolt:

bejelentés érkezett a Budapesti Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába, hogy a Budapest VIII., Keleti-pályaudvarról induló egyik vonaton egy gyanús csomagot észleltek. A rendőrség munkatársai átvizsgálták a vonatot, amelyen gyanús csomagot nem találtak.

Munkatársunk a Baross téren eközben szemtanúja volt egy zavartan viselkedő férfi TEK általi leteperésének is, amiről videót is készítettünk. A férfi keze erősen véres volt, a megtekintést erős idegzetű olvasóinknak ajánljuk.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik