Belföld

Eszeveszett autós üldözés zajlott Veszprém körül

Füredről indult az ámokfutás, Veszprémig üldözték a menekülő sofőrt, aki őrült tempóval száguldott át a településeken. Útzárat is áttört, mire elfogták a veszprémi körgyűrűn.

Őrizetbe vett a rendőrség egy férfit, aki csütörtök reggel több tíz kilométeren át menekült autójával Balatonfüred és Veszprém között az őt igazoltatni próbáló rendőrök elől – közölte a Veszprém Megyei Főügyészség az MTI-vel. A férfi, miután a rendőrök Balatonfüreden igazoltatni akarták, nem állt meg a kocsival, volt, hogy lakott területen belül is 140 kilométer/órás sebességgel hajtott.

A rendőrök Veszprém határában, a Balatonalmádi felől bevezető úton két kocsival útzárat állítottak fel. A férfi ekkor megállt, ám amikor a vele szemben intézkedni próbáló rendőr a kocsijába behajolt, ismét gázt adott, és az útzárat áttörve elhajtott. Az intézkedő rendőr könnyebben megsérült.

A menekülő autóst végül a veszprémi elkerülő úton három rendőrautóval állították meg, azokban anyagi kár keletkezett. A főügyészség közölte: az elkövetőt a rendőrség őrizetbe vette, az ügyben hivatalos személy elleni erőszak és más bűncselekmény miatt folytat nyomozást a Veszprémi Járási és Nyomozó Ügyészség.

Frissítés

Az RTL Klub Híradója szerint egy füredi benzinkútnál próbálták igazoltatni a férfit, aki emiatt hajtott el. Először Balatonudvariig ment a 71-es főúton, majd hirtelen megfordult, és meg sem állt Balatonalmádiig. Azaz itt sem állt meg, csak felkanyarodott Veszprém felé. Összesen 53 kilométeren át üldözték őt. Az elfogás előtti ütközésben a menekülő és egy rendőr is megsérült (korábban pedig még egy rendőr). Az RTL úgy tudja, a férfi korábban pszichiátriai kezelés alatt állt, a vértesztje pedig pozitív lett az üldözés után.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik