Belföld

Életveszélytől tartanak a CEU-építkezés szomszédságában

24.hu
24.hu

2016. 03. 07. 15:32

A lakók egy hat méterrel föléjük nyúló betonfalat kaptak ablakaik elé a Nádor utcában.

Budapesten, a Nádor utcában építkezik a Közép-európai Egyetem (CEU), a környező épületeknél hat méterrel magasabbat húznak fel, ami alaposan megkeseríti a szomszédok életét. Egy nyugdíjas asszony ablaka ezen túl például egy betonfalra néz, de még nagyobb baj, hogy egy építési szakértői vélemény miatt akár életveszélyes helyzetek is kialakulhatnak.

A szomszédban lakó Werderits Krisztián többek közt azt kifogásolja, hogy úgy húzták fel az ő tetőjük fölé emelkedő betonfalat, hogy még azelőtt nem magasították meg a szomszéd ház kéményeit. A Werderits birtokában lévő igazságügyi szakértői véleményben, sőt, az építési engedélyben is szerepel, hogy előbb a kémények magasítását kellene elvégezni, ugyanis légörvény alakulhat ki, ami visszanyomhatja a szénmonoxidot.

A 444-nek számolt be Werderits arról, hogy testvére vasárnap a testével akadályozta meg, hogy tovább magasítsák a betonfalat, amit végül elkezdtek visszabontani, amikor megjelent egy tévéstáb. Hétfőn Werderits az interneten élőben közvetíteni kezdte az eseményeket, mostanra annyiban változott a helyzet, hogy a kéményekbe toldalékcsöveket állítottak. A szomszéd szerint azonban ezek nem felelnek meg az előírásoknak, bejelentést tett, aminek nyomán várhatóan helyszíni szemlét tartanak.

Az élő közvetítés itt követhető nyomon.

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Szamurájkarddal verték szét a pápai szórakozóhelyet
NVI-botrány kopaszokkal: Nyakót kihallgatta a rendőrség