Belföld

Csalódottak a fideszesek a salgótarjáni választási eredmény miatt

Többek szerint hiba volt a kampányban a városba küldeni a párt vezető politikusait.

Egyértelmű csalódásként értékelik a VS.hu által megkérdezett fideszes képviselők a salgótarjáni időközi polgármester-választás eredményét. A legtöbben azt várták, hogy a jelenlegi országos közhangulat, a Fidesz nagy arányú támogatottsága kihat a helyi választásra is.

Egy ismert, kormányzati pozícióval bíró politikus azt mondta: ami történt, az „nem egyszerű bukta”, a különbségből és a magas részvételből egyértelműen látszik, hogy azért mentek el az emberek, hogy a Fidesz ellen szavazzanak. Volt, aki úgy vélte, visszaütött Kövér László kampányban tett kijelentése, miszerint a választóknak „nem szabad hibát elkövetniük”, ezt a baloldal egyértelmű fenyegetésként interpretálta. Kövér szerint ugyanakkor csak annyi történt, hogy a baloldal jobban mozgósított.

Az egyik kormánypárti képviselő szerint a Fidesz saját magának állított csapdát azzal, hogy Salgótarjánba küldte vezető politikusait és az országos politikába emelte a helyi választást. Ezzel növelte a szavazás tétjét és ő maga mozgósította a baloldali választókat. Olyan is volt, aki azzal érvelt, hogy a fideszes jelölt vonzerejét „nem növelte feltétlenül”, hogy a Klik főosztályvezetőjeként dolgozik.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik