Belföld

Újabb húzás a Kliktől: nulla szavazatot kapott, mégis igazgató lett

Konkoly Béla egyetlenegy szavazatot sem kapott a kollégiumi közösségektől, mégis őt nevezte ki a KLIK szegedi tankerületi igazgatója a Fodor-kollégium igazgatójának.

Az öt szegedi középiskolai kollégiumból négy vezetésére írt ki pályázatot a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ.

A Fodor-kollégiumnál érdekes dolgok történtek. Az igazgatói posztra az intézményt 13 éve vezető Kuzma Éva, valamint Konkoly Béla, az SZTE gyakorló általános iskola testnevelő tanára pályázott.

A nevelőtestület 8–0, a diákönkormányzat 12–0, az alkalmazotti tanács 8–0, a sportmunkaközösség 12–0 arányban Kuzma Évát támogatta Konkoly Bélával szemben. – írja a délmagyar.hu.

Bár Konkoly Béla egyetlenegy szavazatot sem kapott (40–0-ra alulmaradt Kuzma Évával szemben), Plesovszkiné Ujfaluczki Judit KLIK-igazgató mégis őt nevezte ki a Fodor-kollégium igazgatójának máricus 1-jétől.

A lapnak a Klik így indokolta a döntést:

Tagintézmény-vezetői megbízás tárgyában a döntés meghozatala a KLIK belső eljárásrendje szerint a tankerületi igazgató hatásköre, aki a döntését nem köteles megindokolni. A tankerület célja, hogy a Szegedi Városi Kollégium valamennyi tagintézménye élén olyan szakmailag elkötelezett, innovatív vezető álljon, aki eleget tesz a modern kori kihívásoknak és a magas szintű szakmai elvárásoknak.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik