Pedagógusnapi tüntetés (pedagógusnap, )
Belföld

Rendőrök mérik fel, tüntetnek-e a tanárok

24.hu
24.hu

2016. 02. 12. 19:28

Az volt az indok a rendőrök kétszeri látogatására és érdeklődésére, hogy csak biztosítani akarták az utat a tüntetések helyszíneiig.
Korábban a témában:

Különös jelenség történt az ATV szerint, hírportálukon arról írnak, hogy rendőrök érdeklődtek a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Rozsály általános iskolájában arról, megy-e onnan tüntetni valaki Miskolcra. Erről Bodnár Barnabás, a Maróthy János Általános Iskola tanára beszélt.

Ez még az előző heti tüntetés előtt történt. Szerencsére jegyzőkönyv is készült az esetről. Pénteken az iskolarendőr kérdezősködött, ki utazik fel Budapestre a szombati demonstrációra, persze csak azért, hogy biztosítsák az utukat. Az önkormányzatnál is tiltakozott a pedagógus.

Kicska József igazgató nem cáfolta az értesülést, szerinte csak arra voltak kíváncsiak a rendőrök, megy-e egyáltalán valaki tüntetni. Ő így magyarázta a történetet:

Állítólag volt olyan, hogy a parlamentnél tüntettek az egyik önkormányzat által odaszállított dolgozók, és nem jelentették be. Ezért ki van adva a rendőrségnek, hogy ha ilyen van, akkor arról tudjanak.

A rendőrség nem válaszolt az ATV kérdéseire. Szombaton lesz nagy tüntetés a Kossuth Lajos téren a köznevelés és a pedagógusok helyzetének javításáért. Múlt szerdán Miskolcon tüntettek, miközben egy nyílt levél is kering, amihez már 700 intézmény csatlakozott.

Kommentek

bentley (bentley, luxusautó)Kizárt, hogy ez a Bentley-sofőr bunkón parkolt volna!
BIRMINGHAM, ENGLAND - JULY 14:  The photographer instructs students to adjust their mortartboards at the University of Birmingham as they graduate on July 14, 2009 in Birmingham, England. Over 5000 graduates will be donning their robes this week to collect their degrees from The University of Birmingham. A recent survey suggested that there are 48 graduates competing for every job.  (Photo by Christopher Furlong/Getty Images)Magyar diákok tarolják le az angol elitegyetemeket, itthon meg tüntetnek a pedagógusok