Belföld

Ha nem szeret fázni, ez nem az ön hétvégéje lesz

Csütörtök hajnalban még többfelé lehet csapadék, majd fokozatosan csökken a felhőzet és kisüt a nap, írja a Köpönyeg.hu. A felhőátvonulásokból főleg az északkeleti tájakon fordulhat elő zápor, hózápor. A kezdetben még erős északnyugati szél fokozatosan mérséklődik. Reggel 1 fok körül, délután 5 és 10 fok között alakul a hőmérséklet. Szűnő hidegfronti hatás lesz.

Pénteken erősen felhős, vagy borult időre van kilátás. Többfelé lesz eső, a hegyekben havas eső, néhol hó is. Megélénkül a keleti szél. Hűvös lesz: mindössze 5, 6 fok körüli értékeket mutathatnak a hőmérők.

Szombat reggel változóan, délelőttől erősen felhős lesz az ég. Délután már több helyen eredhet el az eső. A déli, délnyugati szél megerősödik, a Dunántúlon viharossá is fokozódik. 5 és 10 fok várható délután.

Vasárnap átmeneti felszakadozások mellett borongós idő valószínű. Ismétlődő eső, zápor fordul elő. A déli szél továbbra is erős lesz, mellyel enyhe levegő érezik hazánk térségébe. 10 fok köré erősödhet a nappali felmelegedés.

Hétfőn egész nap borult, vagy erősen felhős idő ígérkezik. Sokfelé várható eső, zápor, néhol zivatar is. Több helyen eshet kiadós mennyiségű csapadék. A csúcshőmérséklet néhol elérheti a 15 fokot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik