Belföld

„Voltak napok, amikor ellenálltunk egy kicsit”

24.hu
24.hu

2016. 02. 06. 18:30

A Hír TV vezérigazgató-helyettese elismerte, hogy „papagáj-kommandóként” működött a csatorna a G-napig.

A G-napnak, vagyis Simicska Lajos és Orbán Viktor látványos szakításának az első évfordulójáról mi is megemlékeztünk egy összefoglalóban, a Médiapiac pedig Tarr Péterrel, a Hír TV vezérigazgató-helyettesével készített interjút ez alkalomból. Elismerte: a csatorna a kormányzati propagandát szolgálta ki, egészen a szakítás napjáig.

Tarr szerint a G-nap után folyamatos támadások érték a tévét, sorra mentek el a munkatársak a Simicska-médiabirodalomtól, melynek a Magyar Nemzet és a Lánchíd Rádió is része. Utólag úgy gondolja, nagyon is készültek a puccsra, és talán olyan szándék is volt, hogy ellehetetlenítsék a másnapi Magyar Nemzet megjelenését, de ez nem sikerült.

„Most bemegyek a szerkesztőségbe, és mindenkit kibaszok” – mondta Simicska Lajos az Indexnek az emlékezetes napon, de erre valójában nem került sor, Simicska nem ment be, árulta el Tarr. Szerinte a távozó vezetőség elszámolta magát, azt gondolták, hogy mindenki droid, rabszolga. De kiderült: napi parancsok nélkül is tudja mindenki a dolgát, a Hír TV kemény magja ugyanis nem a vezetőségből állt, hanem azokból, akik „a hajófenéken” dolgoztak.

Tarr azt mondta magáról, hogy simicskista, és az egy éve távozott vezetőségben voltak olyanok, akik már régóta nem beszéltek vele, mert a 2010-es Fidesz-győzelem után ő másmilyen tévét akart, több, szakmailag nem kifogásolható műsorral és objektívebb hírszolgáltatással. Ebből nem lett semmi, sőt, a Fideszből heti rendszerességgel jártak a tévébe eligazítani a vezérkart, megmondták, mi a heti aktuális pártüzenet, mit kell a műsorokba ágyazni, kit hívjanak meg, mit kell hangsúlyozni.

Arra a kérdésre, hogy miért asszisztált ehhez, a vezérigazgató azt mondta: „voltak napok, amikor ellenálltunk egy kicsit”. De elismerte, hogy kiszolgálták a rendszert, bár voltak szakmailag remek műsorok is, „amikor épp nem volt szükség a papagáj-kommandó működtetésére”. Szerinte a Simicska-médiabirodalmat nem fogja tudni tönkretenni a kormány, sikeres arculatváltáson mentek keresztül és hirdetők is vannak.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Pécs, 2015. július 9.
Szivek Norbert, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. vezérigazgatója beszédet mond a megújult pécsi Virágh-ház átadásán 2015. július 9-én. A háttérben Páva Zsolt, Pécs polgármestere (b) és Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára. Az Országgyűlés döntése értelmében több, jelenleg állami tulajdonban lévő ingatlan kerülhet vissza egyházi tulajdonba.
MTI Fotó: Sóki Tamás
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.