Belföld

Hagyták halálra fagyni a vizslát Kápolnásnyéken

A kutya tulajdonosa össze-vissza beszélt az állatvédőknek, akik nem hagyják annyiban a dolgot.

Elhanyagoltak, éheztettek és hagytak megfagyni egy német vizslát Kápolnásnyéken – írja a Feol.hu. Az állat tetemét kutyasétáltatás közben vette észre egy férfi, egy kennelben feküdt, üres vizes- és etetőtálak, valamint rengeteg fagyott ürülék mellett.

A rendőrök helyszíneltek ugyan, de a járási állatorvos nem rendelt el boncolást és az Állatvédőrségnek sem engedték meg, hogy elvégezzék azt. A kutya tulajdonosa az állatvédőknek azt mondta: a kutya már két hete beteg volt, állatorvoshoz is elvitte, de amikor megkérdezték, hogy kihez és hova, nem tudott válaszolni. Hol arról beszélt, hogy két hónapja találta a kutyát, hol pedig arról, hogy „régi hűséges vadásztársa”, arra a kérdésre pedig, hogy miért nem temette el, azt felelte, azért, mert a fagyott földbe nem tudott sírt ásni.

A HVG.hu úgy tudja: a kutya gazdája önkormányzati politikus családtagja, hasonlóan a nagy port kavart deteki esethez. A rendőrség hivatalból eljárást indított állatkínzás miatt, és az Állatvédőrség sem hagyta annyiban a dolgot, azt írták, hogy a kutya tetemét kiásták és fel fogják boncolni, hogy kiderüljön, mi történt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik