Belföld

25 új rabszállítót vesz a BVOP összesen 200 millióért

rabszállító (rabszállító, )
rabszállító (rabszállító, )

Huszonöt klimatizált, 125 lóerős rabszállító járművekkel gazdagodik a büntetés-végrehajtás járműparkja. Az új járművek beszerzésének értéke kétszázmillió forint. A régi, elamortizálódott “kisrabókat” leselejtezik – írta meg az Átlátszó Blog. Az új rabomobilokat a  Scorpio Kereskedelmi és Szolgáltató Kft-től szerzi be a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága.

Az új, kis befogadóképességű fogvatartotti szállítójárművek Opel Movanók, amelyekben a vezetőn kívül nyolc személy szállítására alkalmasak.

A mintegy nettó 8 millió forintba kerülő új gépkocsik 125 lóerős motorral, klimatizált utas- és szállítótérrel, valamint korszerű LED fényforrású megkülönböztető jelzéssel rendelkeznek

– közölte a BVOP a portállal, ahogy a azt is, hogy a beszerzésre azért volt szükség, mert a kis befogadóképességű fogvatartotti szállítójárművek közül több mint ötven gépjármű kora, illetve futásteljesítménye meghaladta az amortizációs csere határát jelentő tízéves kort és a megtett 250 ezer kilométeres futásteljesítményt.

A BVOP közlése szerint a nyertes pályázó nyilatkozatot tett arról, hogy a teljesítés során a közbeszerzés értékének maximum tíz százalékáig vesz igénybe alvállalkozót.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik