Belföld

Nem kell a pánik az Oktatási Hivatal vezetője szerint

maruzsa-zoltan(210x140).jpg (Array)
maruzsa-zoltan(210x140).jpg (Array)
Egy rakat hivatal helyét hintenék be sóval, az egyik az Oktatási Hivatal. Az intézmény vezetője körmailt küldött, ebben nyugtatja a dolgozókat.

Lázár János 73 állami hivatalt és intézményt szüntetne meg, vagy legalábbis azt jelentette be csütörtökön, hogy megvizsgálják, van-e szükség ezekre. Az egyik ilyen az Emberi Erőforrások Minisztériumának háttérintézménye, az Oktatási Hivatal.

Az Index szerint Maruzsa Zoltán, a hivatal vezetője pár hónapja még arról beszélt, hogy akár ezer fősre is duzzadhat a létszám a feladatátvételek és átszervezések miatt. Ráadásul akkor azt mondta, van egy másfél milliárd forintos tartalék is minderre.

Maruzsa most nyugtatgatásra kényszerült, körmailt küldött a hivatalban dolgozóknak Lázár bejelentése után. Maruzsa a levélben óv a felesleges pániktól, valamint hogy annak higgyenek a dolgozók, amit a sajtóban olvasnak, ahelyett, ami valóban megtörténik. A már december óta belengetett változtatásokról azt írta:

A politika jellegéből fakadóan ezt sok bejelentés, tiltakozás, átgondolás, újragondolás, öröm, szomorúság és vihar kíséri majd az egész év folyamán.

Végül azzal zár, hogy a feladatok adottak, a szakértelem megvan, mindenki tegye a dolgát. Maruzsa egyébként tavaly nyáron került miniszteri biztosként az Oktatási Hivatal élére a felsőoktatásért felelős államtitkári posztról. Hírek szerint a vezetői stílusát sokan nem kedvelték, ezért döntött Balog Zoltán miniszter a menesztése mellett.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik