Belföld

Szabó Tímea és Karácsony Gergely marad a PM élén

24.hu
24.hu

2016. 01. 10. 16:46

Az ellenzéki párt a helyi közösségekből építkezve képzeli el a jövőt, nem akarnak feltétlenül szövetkezni másokkal.

Újraválasztották a Párbeszéd Magyarországért társelnökeit, Szabó Tímeát és Karácsony Gergelyt a párt kétnapos tisztújító kongresszusán – jelentette be Tordai Bence szóvivő.

A kongresszuson arról is döntöttek, hogy ötről hétfősre bővítik az elnökséget, melynek a két társelnök is tagja. Rajtuk kívül Barabás Richárdot, Erőss Gábort, Hudák Jánost, Szabó Zsoltot és Váradiné Naszályi Mártát választották be az elnökségbe. A megválasztott politikusok másfél évre kaptak mandátumot.

Női társelnöknek egyedül Szabó Tímeát jelölték, a férfi társelnöki pozícióért viszont Karácsony mellett Barabás Richárd, Erőss Gábor és Erdős Zoltán Philippe is indult.

Szabó Tímea a taggyűlést követő sajtótájékoztatón azt mondta: a párt célja, hogy teljesen új Magyarországot építsen a helyi közösségekből, az elszegényedett, a korrupció béklyójába fojtott országból élhető és fenntartható közösséget teremtsenek. Azt is mondta: nem folytathatják úgy a politizálást, hogy kritikátlanul összefognak azokkal, akik nem egy ilyen új világ képét tűzik ki célul, így a következő választásra az összes egyéni választókerületben „106 igaz embert” keresnek, céljaikat alulról, a helyi közösségeken keresztül szerveződve szeretnék elérni.

Karácsony Gergely bejelentette, hogy pártja támogatja a budapesti olimpia megrendezéséről, valamint a Városliget beépítéséről szóló népszavazási kezdeményezéseket. Közölte: a párt dolga, hogy olyan folyamat szereplője legyen, mely képes legyőzni az Orbán-rendszert felszínen tartó politikai apátiát, a cél, hogy ebbe a vállalkozásba minél több embert bevonjanak. Pártalkuk helyett a helyi közösségekre szeretnék bízni, hogy megtalálják a Fidesszel szemben indítható legjobb jelölteket. (MTI)

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

BERLIN, GERMANY - MAY 03:  Abdulrahman Mohamed, a Syrian refugee, carries pieces of furniture as he helps a friend move out of a shelter for refugees and migrants in Marienfelde district to an apartment in the city as other shelter residents walk past on May 3, 2017 in Berlin, Germany. The shelter currently houses approximately 450 people, the majority of whom are still waiting for their asylum applications to be processed. Most of the residents come from countries including Syria, Iraq, Afghanistan and Iran, as well as Lebanon, Turkey and Chechnya, and half of them are under 18, as the shelter only admits families. Most of the children go to local schools and German has become their common language. Germany took in over one million refugees and migrants between 2015 and 2016.  (Photo by Sean Gallup/Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.