Belföld

Tél: Hóban és latyakban úsznak, csúsznak az utak

 

A nyugati határszélen Vas és Zala megyében havazik, Keszthely környékén s a Bakonyban szállingózik a hó, Sárbogárdnál intenzív havazás kezdődött, Fejér és Tolna területén szállingózik a hó, Pest megye déli felén is havazás kezdődött, míg Hevesben, Szolnok és Nyíregyháza környékén szállingózik a hó, a Tisza-tónál havazik. Somogy, Baranya és Bács-Kiskun megyében, északkeleten pedig Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében szemerkél vagy esik az eső, Marcalinál, Kiskörös és Kecskemét tájékán havas eső esik.

Az autópályák nedvesek, vizesek, néhol latyakosak, a leálló sávok helyenként havasak. A főutak Zala és Tolna megyében, a Balaton környékén, valamint Fejér és Pest megye déli felén, továbbá Bács-Kiskun megye északi felén latyakosak, néhol hókásásak, másutt vizesek, illetve a kiszórt olvasztóanyagok hatására nedvesek

A mellékutakon Vas, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Nógrád, Heves, Csongrád és Borsod-Abaúj-Zemplén megye kivételével télies útviszonyok a jellemzők: havas, hókásás, latyakos, sőt Szentlőrinc és Kiskunhalas térségében még jeges, Makónál jégbordás szakaszok a jellemzők.

Az északnyugati országrészben párás a levegő. Sopron környékén közepesek a látási viszonyok, a Bakonyban pedig ködfoltok alakultak ki – derült ki az Útinform kora délutáni tájékoztatásából.

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik