Belföld

Karácsony előtt adta fel a Szent László Kórház fűtéshálózata

radiátor (radiátor, fűtés, )
radiátor (radiátor, fűtés, )

A Bors szerkesztőségébe érkezett levél szerint egy hónapja dideregnek a fővárosi Szent László kórház egy régi, elavult nyílászárós épületében. Kálmánné Juhász Ilona,  az Egyesített Szent István és Szent László Kórház-rendelőintézet gazdasági igazgatója a napilapnak elimerte: az Albert Flórián úti komplexum fűtésrendszere karácsony előtt meghibásodott, de a problémák nem tartottak egy hónapig.

Kálmánné Juhász Ilona elmondta: december 23-án, a 17-es épületben található infektológiai osztály fűtéscsövei hibásodtak meg, az ott tartózkodó két betegnek azonban biztosítottak fűtést, ellátásukban gond nem merült fel. A hibát karácsony másnapjára elhárították, ehhez azonban az egyik fűtési ágat napokra le kellett zárni, ami kihatott a 16-os épület hőlellátására. Ekkor megoldották a betegfelvételi osztály problémáit is, ám december 30-án itt újra megadta magát a fűtési rendszer az igazgató elmondása szerint. Javítása folyamatban van.

A gazdasági igazgató hozzátette:

Az említett épületben nem folyik betegellátás, az osztályt a hiba elhárításáig máshová költöztettük.

A lap munkatársai hétfőn felkeresték a Szent László Kórházat: a fűtőtestek működnek, ám a betegfelvételi és betegszállítási osztály zárt ajtóin felirat jelzi, merre tudnak jelentkezni a pácienseknek. Az épület előtt feltörték a betont, gőzölög a forró víz, ám munkaást nem találtak a javítási munkálatoknál. Hogy mikor vehetik újra birtokba a fűtetlen részt a betegek és a kórház dolgozói, nem tudni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik