Belföld

Simicska nem adja fel, helyükön maradnak a Mahir-oszlopok

simicska (Array)
simicska (Array)

Megírtuk korábban, a főváros módosította a tulajdonában álló közterületek használatáról szóló rendeletet. Vagyis a fideszes képviselők által benyújtott előterjesztés elfogadásával a testület arról is döntött, hogy ha a Mahir Cityposter Kft. december 31-ig nem bontja el hirdetőoszlopait, akkor azt a cég költségére el fogják végeztetni.

A döntés szerint a jogellenes közterület-használat megszüntetése, az eredeti állapot helyreállítása érdekében felmerülő tulajdonosi közfeladatok ellátásával – így az előbbi feladattal – a Budapest Közút Zrt.-t bízzák meg.

De a Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó cég közölte, az oszlopok a helyükön maradnak. A hvg.hu arról ír, hogy Mahir szerint a főváros mai döntése érdemben nem befolyásolja a Fővárosi Önkormányzat és a Mahir Cityposter Kft. közötti jogvita kimenetelét.

A cég még november elején, a Fővárosi Törvényszéken indított perben támadta meg az Önkormányzat hirdetőoszlopokat érintő azonnali hatályú felmondását, valamint ideiglenes intézkedés iránti kérelmet is előterjesztett, amelyben kérte a Törvényszéket, hogy tiltsa el az önkormányzatot a Mahir oszlopainak bontásától.

A Mahir szerint a Törvényszék várhatóan még az év vége előtt határozni fog a bontás felfüggesztéséről.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik