Sukoró, 2014. május 30.
Áder János köztársasági elnök, a horgászat nagykövete részt vesz a Horgászat nagyköveteinek második alkalommal kiírt horgászversenyén a Velencei-tavi északi evezõspályán, Sukorón 2014. május 30-án.
MTI Fotó: Beliczay László
Belföld

Szóltak Ádernek, a Fidesz éppen kizsebeli őt is

Farkas György
Farkas György

újságíró, hírfőnök. 2015. 11. 05. 12:45

A szenvedélyes horgász államfőt arra figyelmeztetik, hogy a kormánypárt a horgászvizeket is lerabolja.

Az LMP szerint a Fidesz hamarosan ugyanazt teszi a halgazdálkodással, amit a földügyben részben már megcsinált. A horgászvizek kezelői joga párthoz közeli vállalkozásokhoz kerülhet, miután egy fideszes javaslat szerint miniszteri “kinevezéssel” kerülne kiválasztásra a horgászvizek hasznosítása, az, hogy ki szedhet pénzt a

Az LMP szerint a hűbérbirtokrendszer új területekre történő kiterjesztése tragikus következményekkel jár, a vizeket lerabló érdekcsoportok profitja ugyanis csak a horgászok befizetéseiből származhat.

Sallai R. Benedek képviselő közleményében emlékeztet arra, hogy minden együtt van ahhoz, hogy egy újabb értékes közösségi, nemzeti vagyonelem kerüljön Fidesz-közeli magánzsebekbe.

A Hazafias népfront hagyományai szerint kormánypárti politikus az országos horgászszervezet élén, a vizek halászati jogának pályáztatás nélküli átengedésére lehetőséget adó törvénytervezet az említett politikus neve alatt, profitra éhes haveri körök feltűnése a halas vízterületek körül.

Szerinte a parlament egy olyan egyéni képviselői indítványként beterjesztett törvényjavaslat megszavazására készül, amely alapján az állam a vízterületek horgászati jogait átengedi az országos horgászszövetségnek, amely azokat átláthatatlan módon továbbadhatja.

Az LMP-politikusa úgy látja, “a Fidesz által korábban annektált horgászati szervezet” eszköz lehet az állami vagyon kilapátolásához, a halászati jog jelentős bevételszerzési lehetőséget jelent (ehhez kapcsolódik a területi engedélyek és a napijegyek értékesítése), miközben az egész szektor a horgászok befizetéseiből él. így

a haverok majdani profitjának forrása is csak a horgászok pénztárcája lehet. 350 ezer magyar horgász erősítheti majd befizetéseivel a Fidesz rendszer fenntartását, ahol a miniszter osztja a lapot.

Az ellenzéki párt szerint véget kell vetni a társadalmi szervezetek Fidesz általi megszállásának, az állami vagyon pályáztatás nélküli bujtatott privatizációjának. Az LMP egyúttal felhívja

a horgász Áder János köztársasági elnök úr figyelmét, hogy a kormánypárt éppen a horgászok kizsebelésére és a magyar állami közvagyon kijátszására készül.

Sallai R. Benedek úgy véli, a fideszes javaslat nem korrekt, nem szakszerű, célszerű lenne, ha az államfő gyakorolná azokat a kontroll-jogosítványokat, amelyekkel az alkotmány felruházza.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

CANNES, FRANCE - MAY 21:  Nicole Kidman departs after the 'How To Talk To Girls At Parties' screening during the 70th annual Cannes Film Festival at on May 21, 2017 in Cannes, France.  Celebrities, fans and the movie world have descended on Cannes for this year's festival of the screen. For seventy years The Croisette Boulevard has always been the centre of athe place watch the rich and dandy and people from all walks of life to promenade.  (Photo by Christopher Furlong/Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.